Pasak rengėjų, dešimties skirtingų kolekcijų rinkinį, aprėpiantį 33 metų laikotarpį, reprezentuoja 49 autorių kūriniai. Parodų cikle pristatomi dailininkai, kurių kūryba savitai ir išraiškingai byloja apie žmogaus kūną, kaip vieną iš pagrindinių meninio vaizdavimo objektų.

Dešimt ekspozicijų aprėpia plačią stilių ir raiškos panoramą: nuo dekoratyvių iki ekspresyvių, apibendrintų formų, nuo archajiškos iškiliosios spaudos iki įvairiausių giliaspaudės, plokščiaspaudės, trafaretinės spaudos variacijų. Trisdešimt trejų metų laikotarpis aprėpia tris grafikų kartas.

Greta naujausių estampų pristatoma ir nemažai kūrinių iš lietuvių grafikos aukso fondo - kiek primiršti ar pirmąkart rodomi lakštai šiandienos kontekste suskamba naujai. Išskyrus keletą išimčių, kolekcija sudaryta remiantis griežtu lakštinės grafikos, t. y. atspaudo ant popieriaus, principu.

Projekte dalyvauja galerijos "Arka", "Meno niša", "Pamėnkalnio galerija", "AV17", "Kunstkamera", Vilniaus grafikos meno centras, Modernaus meno centras, Marijos ir Jurgio Šlapelių namas-muziejus ir Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerija (Mokytojų namuose).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją