Pasak politiko pranešimo spaudai, knygoje pateikiami įvairių pasaulio valstybių prezidentų, premjerų, jų patarėjų, parlamentų pirmininkų, ministrų ir žmonių, kurie buvo arti jų ir taip pat darė poveikį lemtingiems sprendimams, atsiminimai apie Lietuvą 1988-1991 metais.

Knygos sudarytojas tikisi, jog „pateikiamos memuarų ištraukos padės geriau suvokti tarptautinį ano istorinio laikotarpio kontekstą“.

Pasak J. Paleckio, „tūkstantmetėje mūsų istorijoje nebuvo kito tokio laikotarpio, kai žinios iš Lietuvos stelbė visas kitas pasaulio žinias, kai Lietuvos įvykiai buvo pagrindinė Šiaurės pusrutulio aktualija“.

„Knyga praskleidžia tarptautinio anonimiškumo šydą, leidžia skaitytojui pažvelgti į politinės „virtuvės“ užkulisius ir gana tiksliai nustatyti, kokias sudedamąsias dalis bei prieskonius kuris virėjas į mūsų politikos katilą tuo metu pylė“, - teigia J. Paleckis.

J. Paleckis pabrėžė, jog atrenkant prisiminimų autorius nebuvo vadovautasi jokiais ideologiniais motyvais, simpatijomis ar antipatijomis.

„Skaitytojas pats turės atsirinkti, kur yra tiesa, kur - melas, o kur - pusė tiesos“, - pažymėjo jis.

Knygos redakcinę kolegiją sudarė istoriniuose 1988-1991 metų įvykiuose aktyviai dalyvavę asmenys, Kovo 11 akto signatarai: šiuo metu Seimo pirmininko pavaduotojas Česlovas Juršėnas, advokatas Kazimieras Motieka, ambasadoriai Algirdas Saudargas bei Petras Vaitiekūnas, o taip pat Lietuvos istorijos instituto direktorius Alvydas Nikžentaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją