Gegužės 31 d., 18.30 val. uostamiesčio Muzikiniame teatre žiūrovų lauks ryškiausias šių metų Jaunųjų talentų festivalio akcentas – talentingiausių Klaipėdos miesto muzikos ugdymo įstaigų moksleivių ir studentų pasirodymas. Dviejų dalių koncerte jiems talkins teatro simfoninis orkestras.

„Klaipėdoje, kaip ir kituose miestuose, yra daug muzikos mokyklų, kuriose mokosi jauni talentingi moksleiviai. Todėl kilo mintis bent kartą metuose organizuoti Jaunųjų talentų festivalį, kuriame jie turėtų galimybę pasirodyti, – sakė jau aštuonioliktą pavasarį vykstančio festivalio iniciatorius, dirigentas Stasys Domarkas. – Per tuos metus festivalyje būta daug ieškojimų. Tačiau šiemet nusprendėme grįžti prie tradicinės formos – komisijos atrinktų geriausių jaunųjų atlikėjų koncerto drauge su simfoniu orkestru.“

Siekiant išrinkti festivalio baigiamojo koncerto verčiausius jaunuosius atlikėjus, Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre buvo sudaryta festivalio organizacinė darbo grupė. Atrankoje pareiškusios norą dalyvauti miesto muzikos ugdymo įstaigos turėjo pasiūlyti tik aukščiausio profesinio lygio solistus dainininkus ir instrumentalistus.
„Atrinkti koncerto dalyvius iš tiesų buvo labai sudėtinga. Norinčių dalyvauti ir pačių dalyvių buvo labai daug, - įspūdžiais po įvykusios atrankos dalijosi operos solistas prof. Eduardas Kaniava. – Mūsų noras ir siekis buvo kiek įmanoma daugiau jaunų talentingų žmonių parodyti vieno koncerto metu. Galbūt mene sąvoka „laiko reglamentas“ ir nėra tinkama, tačiau dėl jos, deja, teko atsisakyti keleto tikrai talentingų atlikėjų.“

Po įvykusios atrankos paaiškėjo, jog Jaunųjų talentų festivalio laureatų koncerto svečiai išgirs trylikos atlikėjų pasirodymus – penkių vokalistų ir aštuonių instrumentalistų.

Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatoriją atstovaus vokalistai Ernesta Stankutė, Mindaugas Laurišonis bei violončelininkas Karolis Vaičiulis, Klaipėdos universiteto Menų fakultetą – talentingiausi fakulteto solistai Beata Ignatavičiūtė, Tadas Jakas ir Steponas Zonys, taip pat birbynininkas Gedvydas Puškorius. Fortepijonu skambinantis Vilius Boimistruk, smuikininkė Vilija Bogušaitė, klarnetistas Petras Vaitekutis bei fleitistė Dominyka Šeibokaitė atstovaus Eduardo Balsio menų gimnaziją, o Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklą – fortepijono klasėje besimokančios Augustė ir Ieva Petkūnaitės.

Jaunųjų talentų festivalio laureatų koncerte debiutuos ir jaunas dirigentas – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentas Karolis Variakojis (prof. Juozo Domarko klasė). Dviejų dalių koncerto metu orkestrui taip pat diriguos maestro Stasys Domarkas bei Dmitrijus Zlotnikas.

„Klaipėdoje iš tiesų yra daug talentingo jaunimo, o pedagogai sąžiningai ir dorai dirba savo darbą. Organizuodami Jaunųjų talentų festivalį ir šį laureatų koncertą, tikimės, ir mes prisidedame prie jaunųjų muzikų ugdymo, pristatome juos plačiajai auditorijai. Tokia yra teatro funkcija – tradicinė ir labai svarbi,“ – įsitikinęs nuo 1993 m. vykstančio festivalio sumanytojas S. Domarkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją