Oficialus rūmų atidarymas įvyks liepos 6-ąją. Čia per pusmetį, kol Lietuva pirmininkaus Europos Sąjungos Tarybai, vyks renginiai, dalykiniai susitikimai.

Valdovų rūmų erdvės jau beveik paruoštos ekspozicijoms. Čia vežami eksponatai iš saugyklų, iš Taikomosios dailės muziejaus, montuojami šviestuvai, pagalbinės priemonės, o po savaitės, pasak direktoriaus, jau bus pradėti kabinti paveikslai, statomi baldai.

Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų direktorius Vydas Dolinskas sako, kad antrame ir trečiame aukšte bus įrengtos interjero ekspozicijos, o rūsys ir pirmasis aukštas bus skirtas archeologinių radinių kolekcijai ir Lietuvos istorijos Valdovų rūmų kontekste pasakojimui. Šiuo metu jau sutvarkyti apie 53 proc. visų rūmų erdvių.

„261 mln. litų jau investuota, liko investuoti dar 70 mln.“, – skaičiuoja V. Dolinskas.

Valdovų rūmuose per Lietuvos pirmininkavimą ES vyks per keliasdešimt renginių. Dienomis rūmai bus atviri lankytojams.

„Dienomis rūmai lankytojus priims kaip normalus muziejus – dirbs visą darbo laiką, o vakarais vyks svarbūs Lietuvai pirmininkavimo renginiai. Kaip žinia, ne visi klausimai sprendžiami prie derybų stalo – daugelis klausimų labai dažnai svarstomi vakarienių metu. Kaip XV–XVII a. čia, šiuose rūmuose, buvo sprendžiamas Europos likimas, taip ir šįmet antrąjį pusmetį spręsis visos Europos likimas“, – pastebi V. Dolinskas.

Valdovų rūmų oficialus atidarymas – liepos 6-ąją.

Jį tiesiogiai transliuos LRT televizija.