Kaip pranešė "Menų spaustuvė", šio projekto idėją aktorius ir režisierius A.Giniotis bandė realizuoti jau nuo 1989 metų.

Pirmą kartą "Atviras ratas" buvo parodytas 2004 metų rugpjūtį Vokietijoje, o Lietuvoje premjera įvyko praėjusių metų spalį Vilniuje ir Alytuje vykusiame nacionalinės teatrų vaikams ir jaunimui asociacijos "Asitežas" festivalyje.

"Atviras ratas" - tai netradicinis teatrinis vyksmas, kuris kiekvieną kartą būna vis kitoks. Jaunuoliai sėdėdami ratu tarp žiūrovų prisimena savo vaikystės ir paauglystės istorijas, pirmąsias meiles, muštynes, bučinius. Nors šiuos pasakojimus stebi žiūrovai, projekto autoriai įvardija tai ne kaip spektaklį, o kaip teatro laboratoriją, nes tai nuolat besikeičiantis procesas.

Biografijų pasakojimas - ne naujiena teatrinėse mokyklose. Tačiau šįkart tam siekiama suteikti savitą kalbėjimo stilių, improvizacijos ir vaidybos taisykles.

25 dieną po spektaklio žiūrovų laukia diskusija su projekto dalyviais ir režisieriumi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją