Kaip teigia meno mugės organizatoriai, „ArtVilnius“ – labai svarbus renginys visam profesionaliam Lietuvos meno pasauliui: galerijoms, autoriams, kolekcininkams. O lietuvių žiūrovams tai – proga pakeliauti po šiuolaikinio meno pasaulį nesėdant į lėktuvą ar automobilį.

Šiemet meno mugėje dalyvaus per 50 žinomiausių meno galerijų iš Lietuvos ir užsienio šalių: Portugalijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos, Danijos, Italijos ir kt. Žiūrovai susipažins su daugiau nei 500 menininkų kūryba ir pamatys daugiau kaip 2000 naujausių meno kūrinių, kurie bus eksponuojami 12 000 m² plote.

„ArtVilnius“ – ne tik tapybos, grafikos ir skulptūros darbų iš viso pasaulio ekspozicijos. Čia bus ką veikti ir tiems, kurie nenusėdi vietoje bei nori sužinoti apie meną daugiau. Meno mugės erdvėse veiks didelio formato skulptūrų, objektų ir instaliacijų paroda „Takas“, vyks edukacinė programa vaikams, jaunimui ir suaugusiems, aktualios podiumo diskusijos, paskaitos, filmų ir video programa, performansai, akcijos.

Bus galima susitikti su menininkais ir keliauti po ekspoziciją su gidu.

Meno mugė „ArtVilnius“ vyks birželio 26-30 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre “Litexpo”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją