Saulėtą paskutinę festivalio dieną sostinė skambėte skambėjo lietuvių ir kitų tautų folkloro garsais, margavo tautiniais raštais ir švietė dalyvių šypsenomis.

Seniausias Lietuvoje folkloro festivalis kvietė į Vilniaus kiemus ir kiemelius, aikštes ir uždaras erdves įvairių tautų muzikos garsais, marga tautodailininkų ir kitų amatininkų muge Gedimino prospekte. Pagrindiniai koncertai iki vėlaus vakaro skambėjo V. Kudirkos aikštės scenoje, visi buvo kviečiami šokti ir dainuoti.

Šių metų festivalio programa džiugino daugiau kaip 40 renginių, tradicinių ir naujų. Festivalio svečiai per keturias dienas galėjo išvysti tiek savo etnines dainavimo, giedojimo, šokio ar muzikavimo tradicijas tęsiančių Lietuvos bei užsienio - Baltarusijos, Italijos, Ispanijos, Latvijos, Turkijos, Anglijos, Žaliojo Kyšulio salų - svečių folkloro ansamblių koncertus, tiek jaunimo šiuolaikinio folkloro grupių pasirodymus, "Nakties muzikos" ciklo projektus.

Šokėjų, klausytojų ir žiūrovų laukia ir tradiciniai šokių vakarai, kiti teminiai koncertai, Lietuvos etnografinių regionų tautinio kostiumo ir žemaičių genties I-XIV a. archeologinio kostiumo pristatymai, o festivalį vainikavo tradicinės festivalio dalyvių eitynės.

Tarmių metais daug dėmesio festivalyje buvo skiriama tarmėms ir jomis dar kalbantiems. Jau dvidešimt metų folkloro festivalį "Skamba skamba kankliai" džiugino ir vienintelė vaikų folkloro šventė Vilniaus mieste "Saulytė". Ji pažėrė vaikų ir jaunimo folkloro grupių koncertų, įvairių pramogų vaikams ir kitų linksmybių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)