Penktadienį susitikimas su knygų autoriumi ir dailininke rengiamas "Baltų lankų" leidyklos knygyne sostinės prekybos centre "Akropolis".

"Pelytė Zita" - tai keista, linksma ir išminties kupina pasaka apie pelytę Zitą, kuri iš pradžių buvo labai nedrąsi, o paskui su draugužiu tarakonu Aloyzu Dzioba patyrė keletą rizikingų nuotykių ir nuveikė ne vieną kilnų darbą.

"Pelytė Zita" - antroji V. V. Landsbergio knyga, kurią iliustravo Sigutė Ach. Su šios dailininkės piešiniais 2004 metais išėjo filosofinė melodrama tėvams ir vaikams "Arklio Dominyko meilė".

Mažųjų skaitytojų ir jų tėvelių pamėgtos "Obuolių pasakos", naujai iliustruotos dailininko Mariaus Jonučio, išleidžiamos jau antrą kartą po penkerių metų pertraukos.

V. V. Landsbergis jau yra išleidęs penkias pasakų vaikams knygeles. Pirmoji - "Rudnosiuko istorijos" prieš dešimtmetį buvo išrinkta geriausia metų knyga vaikams. Pagal ją, taip pat pagal "Obuolių pasakas" bei 2003 metais išleistas "Angelų pasakas" Lietuvos teatruose yra pastatyti spektakliai, o pagal knygą "Arklio Dominyko meilė" V. V. Landsbergis yra parašęs libretą operai ir šiemet ketina ją režisuoti Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Anykščiuose gyvenančio rašytojo knygos vaikams pasižymi netikėtomis žanrinėmis jungtimis. Toje pačioje knygelėje absurdo stilistiką netikėtai gali keisti, papildyti dvasinės, sakralinės temos, melodramą - anekdotas, detektyvą - mistiniai siužeto posūkiai ar kelionės į egzotiškus kraštus. Pasak leidėjų, knygelės skatina vaikus žaismingai mąstyti, kūrybiškai ir optimistiškai vertinti pasaulio ir Lietuvos istoriją, kultūrą, religiją.

42 metų V. V. Landsbergis Vilniaus universitete yra baigęs lietuvių kalbos ir literatūros specialybę, studijavęs kino režisūrą Tbilisio teatro institute ir Jono Meko antologinių filmų archyve Niujorke, teatro režisūrą Didžiojoje Britanijoje surengtuose jaunųjų Europos teatro režisierių kursuose.

Greta pasakų vaikams V. V. Landsbergis yra išleidęs tris poezijos knygas, parašęs septynias pjeses, penkias iš jų pats režisavo įvairiuose Lietuvos teatruose, sukūręs dvi dešimtis dokumentinių ir du vaidybinius filmus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją