„Ką tik gavau Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos ataskaitą dėl moterų aktorių nenominavimo "Auksiniuose kryžiuose". Trumpai tariant, gavusi komisijos ir Kultūros ministerijos atsakymus, tarnyba nutraukia tyrimą, nes „trūksta objektyvių duomenų apie padarytą pažeidimą“, - socialinio tinklo „Facebook“ asmeninėje paskyroje rašė R. Zabarauskas.

Tačiau režisieriaus tokia tyrimo baigtis labai nenustebino. Anot jo, komisija buvo gerai apskaičiavusi, kad teisiškai to nepavyktų įrodyti.

„Todėl atsargiai pavadino naują nominaciją „pagrindinis vaidmuo“, nors ir nominavo tik vyrų vaidmenis. Vis dėlto, išvados yra tokios, cituoju: „rekomenduoti Kultūros ministerijai teisės aktuose aiškiau reglamentuoti nediskriminacinius lyčių santykius, kad būtų galima ateityje išvengti nesusipratimų ir netinkamų interpretacijų“ ir „rekomenduoti Kultūros ministerijai svarstyti galimybę apdovanojimuose kasmet išlaikyti tiek geriausio (antraplanio) vyro vaidmens, tiek geriausios (antraplanės) moters vaidmens nominacijas“. Tad vertinu tai kaip žingsnelį į priekį ir manau, kad visų mūsų reakcijos vis dėlto nenueis veltui“, - neabejojo R. Zabarauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)