G.Bakkeris 10 tūkst. svarų premiją pasidalys su vertėju Davidu Colmeriu.

Knygoje pasakojama apie vertimo profesorę, kuri po romano su studentu atsisako gyvenimo Nyderlanduose ir išvyksta gyventi į atokų ūkį Velse.

"Gerbrando Bakkerio istorijoje apie olandę, kuri dingsta iš savo komplikuoto gyvenimo ir ieško prieglobsčio Velso kaime, derinami hipnotizuojantis pasakojimas, keistas vietos pojūtis ir bauginančios, nesustabdomos grėsmės atmosfera", - sakė vertinimo komisijos narys ir laikraščio "The Independent" literatūros redaktorius Boydas Tonkinas.

G.Bakkeris buvo pagrindinis iš favoritų, tarp kurių taip pat buvo "Man Booker" tarptautinės premijos laureatas Ismailas Kadare iš Albanijos, kroatų rašytoja Daša Drndič, Chrisas Barnardas iš Pietų Afrikos Respublikos ir Enrique Vila-Matasas iš Ispanijos.

"Independent" užsienio grožinės literatūros premija kasmet skiriama už geriausią šiuolaikinį grožinės literatūros kūrinį, kurį parašė dar gyvenantis autorius, kuris buvo išverstas į anglų kalbą iš bet kokios kitos kalbos ir ankstesniais metais išleistas Jungtinėje Karalystėje.

Premija vienodai pagerbiami autorius ir vertėjas - pripažįstant vertėjo sugebėjimų nutiesti tiltą tarp kalbų ir kultūrų svarbą.

"Booktrust" yra nepriklausomas britų labdaros fondas, skatinantis skaitymą ir rašymą.

Tarp ankstesnių premijos laureatų yra Milanas Kundera ir Anthea Bell. 2012 metų laureatai buvo izraeliečių rašytojas Aharonas Appelfeldas, apdovanotas už knygą "Tamsos žiedai" (Blooms of Darkness), ir jos vertėjas iš hebrajų kalbos Jeffrey M.Greenas.