Po žinios apie permainas šeimoje M. Jonutis su Nomeda drauge viešumoje pasirodydavo itin retai. N. Marčėnaitė, beje, prieš kelias dienas taip pat surengė parodą iš fotografijos darbų.

M. Jonutis „Meno nišoje“ parodą surengė jau dešimtą pavasarį. „Paroda „Meno nišoje“ man yra svarbiausias metų dalykas, stuburas, kuriam dirbu ir stengiuosi labiau negu už pinigus“, - prisipažino M. Jonutis.

Menininkas tikisi, kad nepaisant to, jog jis dirba tą patį darbą, tomis pačiomis rankomis ir instrumentais, bet gal kažkas vis išeina truputį kitaip.

Darbų temos, sako jis, tos pačios, bet gal šiek tiek kitais rakursais.
„Yra čia ir tapybos, ir skulptūros, ir grafikos, kažkiek ir tekstų. Dar
šokio ir dainos nėra – tų aukštumų man niekada nepasiekt, susitaikiau su tuo“, - šmaikštavo M. Jonutis.

Tiesa, grafikos "Meno nišoje" menininkas dar nebuvo eksponavęs. "Nes dvidešimt metų jos nedariau. Kažkas lyg ir naujo – betgi baigiau grafiką VDA, tai kaip ir kažkas seno. Tokią lyg ir knygą bandžiau išraižyt linoleume. Paveikslai apie ką? Apie laimę, kokios norėtųsi,
kurios trumpi blykstelėjimai daro gyvenimą bent kažko vertą", - prisipažįsta vakaro kaltininkas.

M. Jonučio parodos akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)