Suprantama, kad Keistuolių teatro aktoriai juokauja, tačiau jau šiandien aišku, jog progų švęsti tikrai bus, o pagrindinis šventės akcentu taps - padėka visiems teatro žiūrovams, kartu buvusiems ištisus 25 metus.

„Pastarąjį sezoną savo gerbėjų naujais spektakliais perdaug nelepinome, tačiau čia atsirado du puikūs spektakliai - pirmą kartą mūsų teatro istorijoje buvo pastatytas monospektaklis pavadinimu „Švęsti kosmose ir tvarte“, o su mažaisiais žiūrovais muzikavome ir strategavome „Grybų karą ir taiką“, - sako Aidas Giniotis. Visgi į Keistuolių teatro istoriją šis sezonas įeis kaip gastrolių metai, kurių metu aplankytas ne vienas miestas ir nuskinti laurai ne viename festivalyje.

„Mes esame dėkingi kiekvienam Keistuolių teatro žiūrovui, kuris patiki mumis ir savo laiką atiduoda mums. Buvome įvertinti Alytuje vykusiame pirmajame profesionalių teatrų festivalyje „Tegyvuoja komedija“.
Tuomet laurus skynė spektaklis „Gerbiami piliečiai“, - pasakoja vienas iš spektaklio režisierių Andrius Kaniava. – Teko Keistuoliams savo kūrybą pristatyti ir Portugalijos žiūrovams, kuriems buvo parodytas žiaurių lietuviškų romansų kupinas teatralizuotas koncertas „Vienoj pavasario nakty“ pagal muzikinį spektaklį „Išėjau aš stotin“. Taigi portugalai pažino ne tik Keistuolių teatrą, bet ir lietuvių kultūros dalį. Džiaugiuosi, kad portugalai Keistuolių teatrą priėmė taip pat šiltai kaip ir Lietuvos žiūrovai“.

„Mes, turbūt, senstame ir daromės sentimentalūs, todėl praėjusiame sezone prisijungėme prie TV3 „Išsipildymo akcijos įkvėpti“, - teigia Keistuolių teatro prodiuserė Daiva Vaitekūnaitė. Šiais metais Keistuolių teatras tęsė tradiciją būti socialiai atsakingu ir neturintiems galimybių atvykti į teatrą dovanojo per 1000 bilietų į savo spektaklius. „Bet labiausiai dėkojame visiems suaugusiems, kurie mažiesiems žiūrovams suteikė galimybę tapti Keistuolių teatro žiūrovais“, - dėkoja Daiva Vaitekūnaitė.

Visiems vaikams šiais metais Keistuolių teatro aktoriai dovanojo ir dvi kompaktines plokšteles. Nebijantiems svajoti net ir apie keisčiausius dalykus skirta kompaktinė plokštelė „Dūkstantmečio kurmis“, kurioje pasakojama apie žingeidų Kurmiuką, kuris svajojo turėti kelnes su didelėmis didelėmis kišenėmis. Tiek muzikantams, tiek jiems prijaučiantiems, tiek nepažįstantiems net natų, skirta kita kompaktinė plokštelė – „Nepaprasto orkestro koncertas“. „Tai CD, kuris vaikams suprantama kalba gali paaiškini, kuo skiriasi akordeonas nuo armonikos ar gitara nuo balalaikos ir kaip paprastos natos geba susijungti į vieną melodiją“, - pasakoja nepaprasto orkestro dirigentas aktorius Vaidotas Žitkus.

Anot Aido Giniočio, besibaigiantis sezonas buvo it tyla prieš audrą, kuri drebins Keistuolių teatrą jau po kelių mėnesių. „Jei švęsti, tai švęsti, - sako Aidas Giniotis. - Taip jau nutiko, kad Lietuvoje prieš beveik 25 metus gimė du nuostabūs Lietuvos kultūros reiškiniai - Keistuolių teatras ir Valstybinis simfoninis orkestras, kurie apjungs savo kūrybines pajėgas ir gruodžio mėnesį dovanos koncertą visiems gerbėjams, norintiems išgirsti Keistuolių klasika tapusias dainas, atliekamas su simfoniniu orkestru“.

Norintys paskutinį kartą pasidžiaugti Keistuolių teatro spektakliais šį sezoną yra laukiami gegužės 19 dieną 12 val. miuzikle visai šeimai „Juozapas ir jo svajonių apsiaustas“, kuriam muziką rašė Andrew Lloyd Webber, visiems gerai žinomo miuziklo „Jėzus Kristus superžvaigždė“ autorius; 24 dieną 19 val. spektaklyje „Švęsti kosmose ir tvarte“ pagal Gendručio Morkūno kūrybą; 26 dieną 12 val. kviečiami į kelionę pas Didįjį ir Baisųjį Smaragdo miesto burtininką spektaklyje „Geltonų plytų kelias“. Keistuolių teatro XXV teatrinio sezoną pabaigą gegužės 30 dieną 19 val. paskelbs gėlų vaikai muzikiniame spektaklyje „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)