Penktą sezoną pasaulio sales drebinantis šou „Rock The Ballet“ pernai atnaujino programą – papildė ją naujais šokio numeriais.

Garsus JAV šokėjas Rasta Thomasas ir jo sutuoktinė choreografė Adrienne Canterna šioms gastrolėms paruošė spektaklį, kuriame šokėjai savo sugebėjimus demonstruoja pagal „Queen“, Davido Bowie, Kanye Westo, George'o Michaelo, Lenny Kravitzo, Justino Timberlake'o, Michaelo Jacksono, „The Black Eyed Peas“, U2, “Coldplay“ ir kitų garsių atlikėjų muziką.

Choreografijoje susipina klasikinis baletas, hiphopo, gatvės ir kitų stilių šokiai. Visus numerius lydi specialios vaizdo projekcijos. Dviejų dalių šou tema – žavi meilės istorija, sujungianti vieną iš spektaklyje šokančių „blogųjų šokio vaikinų“ ir vienintelę scenoje pasirodančią moterį. Šou, kurį atlieka su ryškiausiomis muzikos pasaulio žvaigždėmis dirbę šokėjai, jau pamatė daugiau nei milijonas žiūrovų.

Ne vieną TV šokių projektą laimėjęs šokėjas Deividas Meškauskas prisipažįsta, kad apie „Bad Boys Of Dance“ ir jų kūrinį „Rock The Ballet“ sužinojo, tik pamatęs šio renginio reklamos klipą.

„Kol kas mačiau tik vaizdo įrašą, labai įdomu pasižiūrėti, kaip tai atrodys scenoje. Idėja – labai gera. Pats šou, atlikimas – irgi puikūs. Matosi, kad įdėta daug darbo, šokėjai tiesiog trykšta entuziazmu“, - susipažinęs su „Rock The Ballet“ reiškiniu, sakė Deividas.

Jam atrodo patraukli „Bad Boys Of Dance“ filosofija – baleto judesius įpinti į tokį pasirodymą, kuris patiktų ir šio šokio žanro nemėgstančiai publikai.

„Taip, baletas – rimtas žanras, kurį aš labai gerbiu. Jis turi gilią istoriją, šaknis. Balete viskas griežtai apibrėžta. Bet tai nereiškia, kad jis negali būti ir puiki pramoga. „Rock The Ballet“ būtent tai ir daro“, - kalbėjo Deividas Meškauskas.

Lietuvoje panašaus pobūdžio trupių nematantis šokėjas įsitikinęs, kad jos galėtų atsirasti, tačiau tai būtų nemažas iššūkis.

„Profesionalų mes tikrai turime pakankamai. Ir gerų šokėjų, ir puikių pedagogų. Plačiai matome pasaulį ir sugebėjimų turime užtektinai. Tačiau visuomenės požiūris į šokį – kitoks nei JAV. Pas mus pernelyg mažai tam skiriama dėmesio. Žmonės turi suprasti, kad šokiai – ne tik tai, kas rodoma populiariuose TV projektuose.

Lietuviams trūksta ir motyvacijos, ir biudžeto. Galima bandyti kurti kažką panašaus į „Rock The Ballet“, bet būtų labai sudėtinga. Vien išlįsti į viešumą tokiam projektui šioje šalyje nebūtų lengva“, - sakė Deividas.

Šokių „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavęs Saulius Skambinas anksčiau yra girdėjęs „Rock The Ballet“ pavadinimą, tačiau paties spektaklio nebuvo matęs.

„Dabar jau esu peržiūrėjęs klipus internete. Labai patiko. Puikiai išlavinti šokėjai, kurie scenoje vis parodo tai, ko visai nesitiki. O netikėtumai visada žavi.

Sakote, baletas ir šou – nesuderinami dalykai? Jei rokas ir opera yra suderinami, tai viskas yra suderinama. Tai, kad šokėjai paruošti baleto scenai, nereiškia, jog jie negali šokti visai kitų stilių šokių“, - kalbėjo Saulius Skambinas.

Jo nuomonė sutampa su Deivido – lietuviai galėtų sukurti tokį spektaklį.

„Bet tiesa ir tai, kad čia – labai amerikietiškas reginys. Lietuviams reikėtų labai daug jėgų ir pastangų įdėti“, - svarstė šokėjas.

Šokėjas, „Show Makers akademijos“ įkūrėjas Šarūnas Kirdeikis prisimena, kaip prieš porą metų pamatė vieną „Rock The Ballet“ klipą – ir iškart „užsikabino“.

„Norėjosi pasižiūrėti, ką dar jie daro. Suintrigavo įvairių stilių derinimas, tai, kad jie yra klasikinio baleto atstovai, bet visiškai be problemų įsileidžia kitų žanrų elementus.

Tai nėra toks jau dažnas reiškinys. Tarkime, gatvės šokių atlikėjai nemėgsta įsileisti kitų stilių. „Rock The Ballet“ labai intriguoja. Ne tik pats šokis, bet ir trupės sudėtis. Būrys vyrų ir viena moteris. Žiūrovai, išgirdę žodį „baletas“, paprastai mąsto apie poras, o čia viskas kitaip.

Be to, iš tų ištraukų, kurias mačiau, sklinda labai gera energija. Akivaizdu, kad šokėjai – geri draugai. Tai tikrai jaučiasi scenoje – ir yra pirmas žingsnis unikalumo link“, - sakė Šarūnas.

„Bad Boys Of Dance“ įkūrėjo Rasta Thomaso pomėgis eksperimentuoti lietuvių šokėjui dvelkia amerikietiška laisve.

„Prisiminkime, kad baleto pasaulyje jis buvo labai kietas. Jo talentą pripažino ir amerikiečiai, ir rusai. Buvo vadinamas jaunu genijumi, kuris per trumpą laiką pasiekė tai, ko kiti grandai nepadaro per ilgesnį laiką. Užkariavo baleto pasaulį, o dabar ieško toliau.

Lietuvoje man irgi teko matyti pasirodymą, kuriame susiliejo klasikiniai, šiuolaikiniai, gatvės šokiai. Bet čia – visai kas kita. Lietuvių kitoks mentalitetas, charakteris, turime mažiau vidinės laisvės, o ir šokio mokykla skiriasi. Gal ir gerai – juk visi negali būti vienodi. Užtat reikia džiaugtis galimybe pamatyti savo akimis, kai tokio lygio trupės atvažiuoja. Man atrodo, šis pasirodymas bus tikra bomba“, - kalbėjo Šarūnas Kirdeikis.

Lietuvių šokėjo nuomone, mūsų šalies publika į baletą žiūri gana griežtai ir senamadiškai, todėl „Rock The Ballet“ viešnagė turėtų sukelti daug šokio mėgėjų diskusijų.

„Lietuvoje kartais manoma, kad į baletą įleisti kitų stilių nereikia. Žiūrima rezervuotai, kiek siaurai. Amerikiečiai dėl to nesuka galvos. Baletas – ne tik mokslas, bet ir tolimesnis gyvenimas scenoje. Daugelis baleto išsilavinimą turinčių šokėjų drąsiai eksperimentuoja, eina į kitus žanrus.

Iš tų eksperimentų išeina puikūs, gražūs dalykai. Nėra taip, kad tikras šokis – tik baletas. Šokti reikia pirmiausia širdimi, o ne kojomis ar rankomis. Šita trupė būtent taip ir daro“, - sakė Šarūnas.

Šou „Rock The Ballet“ ištraukos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)