Palapinių miestelio naujakuriai prie Kongresų rūmų kepė šašlykus ir pasidalino įspūdžiais iš pasirengimo darbų.

"Ne paslaptis, esame darboholikai maniakai, daug laiko praleidžiantys darbe. Todėl čia pasistatėme palapinių miestelį, kad galėtume apsigyventi ir nereikėtų po repeticijų grįžti namo, - pasakojo režisierė Dalia Ibelhauptaitė. - Čia tikrai ne politinis piketas, taip mes perteikiame meninę žinutę."

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo ir operos solistas Kostas Smoriginas jaunesnysis, dėkojęs režisierei Daliai Ibelhauptaitei už galimybę grįžti namo.

Onegino vaidmeniu Vilniaus city opera komandoje debiutavęs K. Smoriginas operoje "Visos jos tokios" atliks Giuljermo vaidmenį. Anot operos solisto, šis vaidmuo jam yra labai įdomus, nes iki šiol niekada nevaidintas. Tiesa, karališkajame Covent Gardeno teatre dainuojantis K. Smoriginas šiam vaidmeniui ruošėsi ne tik Vilniuje, bet ir lėktuvuose.

Gegužės 8-12 dienomis vyksiančiai premjerai "Visos jos tokios" intensyviai ruošiasi ne tik solistai, bet ir dizaineris, šviesų dailininkai, scenografai ir kt. Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo ir kostiumus operai kūręs Juozas Statkevičius.

Paklaustas apie spektaklio kostiumus, J. Statkevičius neslėpė, kad kiekvienam "bohemiečių" spektakliui jo kurti kostiumai būna kardinaliai kitokie.

"Šįkart veiksmas vyksta Kaprio saloje. Todėl bus prabangios suknelės, kilogramai papuošalų, kuriuos Dalia mano užsakymu atgabeno iš užsienio. Neslėpkime, ten ne tik didesnis pasirinkimas, bet ir viskas kur kas pigiau. O Vilniaus City opera nėra niekieno finansuojamas. Todėl ir tenka suktis", - pasakojo vienas garsiausių šalies dizainerių.

Operos "Visos jos tokios" solistai, choristai, orkestrantai vilkės kostiumus iš aukštos mados kolekcijų. "Pirmąkart Lietuvoje aukštosios mados couture kostiumai yra adaptuoti spektaklio scenoje", - išdavė D. Ibelhauptaitė.

Režisierė pabrėžė, kad Vilnius city opera iš jokios institucijos negauna papildomo finansavimo ir išgyvena tik iš surinktų bilietų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)