Uždraudė vaidinti dėl skandalų

Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje ir Vilniuje balandžio mėnesį buvo atšaukti visi iki vieno Dainiaus Kazlaukso spektaklio „Laisvi drugeliai“ pasirodymai. Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre pastatytas spektaklis, anot teatro atstovės spaudai, buvo ypatingai populiarus ir gausiai lankomas žiūrovų. Bilietai į pasirodymus buvo išperkami likus dviems mėnesiams iki pasirodymo. Į Panevėžį pradėjo plūsti žmonės iš aplinkinių šalies miestų. Todėl buvo nuspręsta rengti jo gastroles per Lietuvą.

Deja, bet „Laisvuose drugeliuose“ pagrindinį vaidmenį kuriančio dainininko Manto Jankavičiaus atstovai uždraudė jam vaidinti minėtame spektaklyje dėl J. Miltinio dramos teatrą pastaruoju metu krečiančių skandalų. Jie esą nenorėjo, kad jo vardas būtų siejamas su skandalais

„M. Jankavičius savo kūrybines teises yra perleidęs vienai kūrybinei įmonei. Kai teatre kilo intrigos, ši įmonė nutraukė bendradarbiavimo sutartį su teatru motyvuodama tuo, kad skandalai kenkia geram atlikėjo vardui", - DELFI paaiškino teatro atstovė.
Spektaklio "Laisvi drugeliai" premjera

Sutrukdė darbas naujame spektaklyje

Pastarosiomis savaitėmis Kauno Girstučio kultūros centre vyksta žiūrovų gausiai lankomas festivalis „Lietuvis teatrų pavasaris - Kaunas“. Paprastai visi bileitai į festivalio spektaklius būna išpirkti. Tačiau iš repertuaro atšauktas Valstybinio Vilniaus mažojo teatro spektaklis „Damos vizitas“.

DELFI naujienų portalui teatro vadovė Greta Cholina pasakojo, jog taip padaryti teko dėl to, kad spektaklio datos nepavyko suderinti su artistais.

„Kadangi Vytautas Rumšas vaidino ne tik „Danos vizite“, bet turėjo ruoštis ir naujausiam Gintaro Varno spektakliui „Bakchantės“. Jo tiesiog neišleido dėl repeticijų, todėl mes buvome priversti atšaukti savo spektaklį“, - pasakojo Mažojo teatro vadovė.
Scena iš spektaklio "Damos vizitas"

Į sceną - ir su vėjaraupiais

Pačiame teatre dėl Jokūbo Bareikio traumos taip pat teko daryti nemažai repertuaro pakeitimų. Anot G. Cholinos, kai kurie spektakliai neturi aktorių dublerių. Pavyzdžiui, spektaklyje „Mistras“ J. bareikis atlieka labai svarbų vaidmenį. Ir ruošti jam dublerį būtų sunkus darbas, kurį reikia derinti ir su režisieriumi. „Todėl mes pasirenkame atšaukti spektaklį, nei daryti naujų aktorių įvedimus, - teatro virtuvę atskleidė teatro vadovė.“
Jokūbas Bareikis

Tiesa, ji pabrėžė, kad spektakliai atšaukiami tik kraštutiniais atvejais. Ir aktoriais į sceną lipa iš paskutiniųjų. Teko aktoriams vaidinti ir smarkiai karščiuojant, ir su vėjaraupiais.

Balandžio pradžioje Alytaus kultūros centre bei kituose šalies miestuose buvo atšauktas „X Faktoriaus“ koncertas. Anot atstovės Godos Skačkauskaitės, televizijos projekto dalyvių turas per Lietuvą buvo atšauktas dėl to, jog susirgo daugiau nei pusė pagrindinių atlikėjų. „O koncertuose žmonės tikisi pamatyti finalinį penketuką ir daugiausiai dėl jų perka bilietus“, - pasakojo „X Faktoriaus“.
Giedrė Vokietytė

Išgąsdino plakatas

Gana neįprastą priežastį dėl atšaukto „Eilinio elito“ aktorių pasirodymo Telšiuose įvardino Žemaitės dramos teatro direktorius Artūras Butkus. Jo įsitikinimu, šiame krašte ypač mylimi „Kito kampo“ aktoriai padarė klaidą savo renginiui pasirinkę netinkamą reklaminį plakatą.

„90 procentų žiūrovų teiravosi, ar tai yra metalistų koncertas, - DELFI pasakojo Telšių teatro direktorius. - Apie tai žmonėms kažkodėl signalizavo grupės plakato dizainas. Manau, kad tai žmones ir atbaidė, nors šios trupės aktoriai“.

Anot A. Butkaus, žemaičiai yra gana išranki publika. Jų ne visada sudomina ne tik sunkiosios muzikos grupės, bet ir populiariosios muzikos atlikėjai. Telšiuose seniau buvo atšaukti Egidijaus Sipavičiaus, grupės „Rondo“ pasirodymai.
Eilinis elitas

Kaune, laisvalaikio namuose „Nautilus“ balandžio mėnesį atšauktas ir estrados karalienės Birutės Dambrauskaitės koncertas „Šiandien madam pareis vėliau“. Anot laisvalaikio centro direktoriaus Pauliaus Šiupieniaus, koncertas atšauktas dėl to, kad nesusirinko žmonių.

„Manau, kad koncertui pasirinkome netinkamą laiką. Tuo metu kaip tik Kaune vyko daug panašaus žanro renginių. Kadangi bilietai brangūs, žmonės renkasi vieną renginį. Ir tas prioritetas buvo ne pas mus, - svarstė Kauno laisvalaikio namų vadovas. - Mes jos koncertą rengėme pirmą kartą. Tačiau jos koncertus žmonės labai mėgsta ir gausiai lankosi. Todėl ją rekomendavo mūsų partneriai.“
Birutė Dambrauskaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)