„Pastatas yra labai senas ir reikalingos didelės investicijos, kad Klaipėdos muzikinis teatras galėtų sėkmingai dirbti. Reikia viską tvarkyti nuo vamzdynų iki teatro scenos. Muzikinis teatras nuo pat jo įkūrimo pradžios yra įsikūręs tipiniuose sovietmečio kultūros rūmuose, kurie buvo pastatyti 1964 metais. Pastatas yra visomis prasmėmis nusidėvėjęs.

Pagal dabartines valstybės galimybes dabartinis teatro pastatas būtų tvarkomas kelis dešimtmečius ir kainuos labai brangiai, todėl siūlau statyti teatrą naujoje vietoje“, – taip, po susitikimo su Klaipėdos muzikinio teatro vadovais, kalbėjo kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Teatro paskaičiavimais sutvarkyti tik teatro išorę, padidinti salę ir užkulisius valstybei kainuotų apie 50 mln. litų.

Pasak ministro, jis jau yra kalbėjęs su Klaipėdos meru apie galimas vietas, kur galėtų išdygti naujasis teatro pastatas ir artimiausiu metu ketina susitikti su meru bei tai aptarti. Š. Biručio nuomone, svarbu atkreipti dėmesį, kad teatro statyboms gali būti panaudojamos 2014–2020 m. ES paramos lėšos , o tai reiškia, kad naujas teatras bus pastatytas daug greičiau nei tai galėtų padaryti valstybė savo jėgomis.

„Jau dabar turime daug užsitęsusių statybų pavyzdžių – visuomenė negauna kultūros paslaugų. Todėl mano nuomone, turime ieškoti geriausio varianto, kuris užtikrintų racionalų valstybės lėšų panaudojimą, kultūros paslaugų prieinamumą ir išsaugotų teatro trupę bei jos darbo kokybę“, – sako Š. Birutis.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras įkurtas 1987 metų sausio 1 dieną, Klaipėdos liaudies operos teatrą reorganizavus į muzikinį teatrą. Teatrui vadovavo: režisierius Gintas Žilys, dirigentas Algis Jonas Lukoševičius (1991–1992), baletmeisterė Laisvė Dautartaitė (1992–1995), dirigentas Stasys Domarkas (1995–2005), kompozitorė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė (2005–2007, 2008–2010), režisierius Ramūnas Kaubrys (2007–2008).

Nuo 2010-ųjų gruodžio mėnesio teatrui vadovauja režisierius Ramūnas Kaubrys. Teatras dirba 1964 m. pastatytame pastate.