P. Galambosą atvykti į Lietuvą pakvietė Vilniaus mažojo teatro meno vadovas, režisierius Rimas Tuminas. Pasak režisieriaus, dabar spektakliai, ypač jaunųjų režisierių darbai, pilni atrakcionų, formos ieškojimo.

"Šioje pjesėje herojai ne romantizuojami, o pastatomi į mūsiškos kasdienybės situacijas, todėl jie tampa artimi, šilti ir įdomūs", - sako R. Tuminas. Maestro tikisi, kad spektaklis "Trio" taps pavyzdžiu, jog nuoširdumas, netgi naivumas yra būtinos sąlygos norint papasakoti žmogaus istoriją.

Režisieriui P. Galambosui ypač įdomus K. Šuman likimas. Ji - kompozitoriaus R. Šumano, paskutinius savo gyvenimo metus praleidusio psichiatrijos ligoninėje, žmona, aštuonių vaikų motina ir geniali pianistė. Perskaitęs dramaturgės ir koncertuojančios pianistės Israleos Margelit pjesę režisierius nusprendė, kad tai - tinkama medžiaga teatrui.

Pasak P. Galamboso, spektaklio "Trio" istorija - ne tik apie menininkus, bet ir apie kiekvieną žmogų. Retai turime progą pasikalbėti apie pačius intymiausius dalykus, giliausias sielos paslaptis: "Tik bare, teatre ir kartais bažnyčioje, - juokauja P. Galambosas. Režisierius tikisi, kad spektaklio atvirumas ir bus jo stiprybė.

Spektaklis "Trio" nukelia į 1853 metus. Smuiko virtuozas Jožefas Joachimas pristato jauną, talentingą kompozitorių Johanesą Bramsą tuo metu savo šlovės zenitą pasiekusiam kompozitoriui Robertui Šumanui. Kompozitorių įkvepia draugystė su pribloškiančio talento jaunuoliu, kuris įneša aistringo jaudulio ir į Roberto Šumano žmonos Klaros, pasaulinio garso pianistės, gyvenimą. Neįprastą meilės trikampį, į kurį įsipina ir smuikininko Jožefo Joachimo jausmai, kursto ir palaiko neapčiuopiamas, bet pats svarbiausias kiekvieno iš jų gyvenime elementas - muzika.

Spektaklyje vaidina aktoriai Valda Bičkutė, Mantas Vaitiekūnas, Leonardas Pobedonoscevas, Ramūnas Cicėnas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)