Kandidatas į pirmininko postą S. Paukštys prieš suvažiavimą Vilniaus mokytojų namuose žada surengti ekscentrišką akciją "su pusnuogėmis merginomis ir karštu šokoladu", kurią Fotomenininkų sąjungos valdyba suvažiavimo išvakarėse įvertino kaip rinkiminę agitaciją.

LFS valdybos atsakingasis sekretorius Stanislovas Žvirgždas Eltai sakė, kad valdyba griežtai protestuoja prieš šią akciją, nes jokia agitacija už kurį nors kandidatą prieš rinkimus nėra galima. "Akcija rengiama S. Paukščio asmenine iniciatyva ir yra paprasčiausia savireklama. Šis sąjungos narys yra ekstravagantiškas ir stengiasi išsiskirti. Per visą fotomenininkų organizacijos - tiek draugijos, tiek sąjungos - gyvavimo laiką jokių incidentų suvažiavimuose, kurių jau būta aštuoni, nepasitaikydavo", - teigė S. Žvirgždas. Jis sakė neįžvelgiąs skirtingų kartų skilimo požymių sąjungos narių gretose, nors ir neneigė, kad jaunieji kūrėjai gana vangiai siekia narystės Lietuvos fotomenininkų sąjungoje.

Akcijos rengėjai Eltai paneigė, kad tai esanti agitacija už vieną asmenį, o tiesiog norima pakelti suvažiavimo dalyvių nuotaiką, išjudinti Fotomenininkų sąjungą iš sąstingio, konservatyvumo, paskatinti joje naujas idėjas ir sumanymus.

Į suvažiavimą susirinkę šalies fotografijos meno kūrėjai taip pat bus supažindinti su organizacijos valdybos veiklos nuo suvažiavimo 2000 metais ataskaita, taip pat svarstys naujus sąjungos įstatus, suderintus su įsigaliojusiais Asociacijų ir Meno kūrėjų organizacijų įstatymais. Pagal naująjį Asociacijų įstatymą, meno kūrėjų organizacijų visuotiniai susirinkimai nuo šiol turės būti rengiami kasmet, juose pateikiant kiekvienų finansinių metų organizacijos veiklos ataskaitą.

Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmtakė - Fotografijos meno draugija - buvo įkurta 1969 metais ir tapo viena iš svarbiausių organizacijų, koordinuojančių fotografijos meno raidą Lietuvoje. Po dviejų dešimtmečių draugijos pagrindu buvo įsteigta Lietuvos fotomenininkų sąjunga, šiuo metu vienijanti apie 280 profesionalių fotografijos kūrėjų - nepriklausomų fotomenininkų, spaudos, reklamos ir dizaino fotografų, fotografijos kritikų, menotyrininkų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją