Šeštadienį, kovo 23 d., Menų spaustuvėje šokių žingsneliais ant parketo bus ieškoma pradingusio žmogaus. Suomių šokio spektaklyje „Pradingimas“ neriama į žmogaus būties gelmes ir užduodami klausimai, kurie mums visiems kartas nuo karto kyla.

„Pradingimas“ – tai šokio spektaklis, pasakojantis apie vyrą, vardu Marcovaldo. Marcovaldo – pradingęs žmogus, turintis įsivaizduojamų, egzistuojančių ir jau išėjusių žmonių bruožų.

Spektaklis sukurtas pagal Italo Calvino knygą „Marcovaldo arba sezonai mieste“. Joje tragikomiškai žvelgiama į kasdienį žmogaus gyvenimą, nagrinėjant įvairiausias žmonijai aktualias temas – nuo skurdo iki vartotojiškumo.

Šokio spektaklyje „Pradingimas“ pateikiami du skirtingi dviejų talentingų menininkų požiūriai į mūsų kasdienybę – Italo Calvino ir jo kūrinį savaip interpretavusios suomių choreografės Jenni Kivelä. Pasak menininkės, ją sužavėjo I. Calvino mintis, kad kasdienybė dažniausiai nėra tokia paprasta, kokią mums teigia pasakos ar filmai su laimingomis pabaigomis.

Spektaklyje pagrindiniai vaidmenys patikėti suomei Leilai Kourkiai ir lietuvių kilmės šokėjui, šiuo metu gyvenančiam ir kuriančiam Suomijoje, Andriui Katinui.

„Tai jau trečiasis mūsų su Jenni Kivelä kūrybinis darbas drauge, tad jos choreografijos braižas man gerai pažįstamas. Galbūt šis darbas buvo mažiau asmeniškas, dėl jos pasirinkimo remtis literatūrine medžiaga, – kūrybinius spektaklio užkulisius atskleidė A. Katinas. – Dirbant su Jenni įdomiausia tai jog, nereikia kurti labai konkretaus personažo. Scenoje visuomet laviruoji tarp nuorodų į personažą, nuorodų į savo asmeninį santykį su veikėju ar choreografine medžiaga ir net nuorodų į savo sceninį „Aš“. „Pradingimas“ labai lengvas ir nepretenzingas darbas.“

Spektaklis „Pradingimas“ bus rodomas Menų spaustuvės Juodojoje salėje, kovo 23 d., šeštadienį, 19 val.

Na, o kovo 26 d., prieš pat tarptautinę Teatro dieną, Juodoji salė priims gyvą multimedijų pasirodymą „Ekspres kovos klubas“, kurį sostinės publikai pristatys vokiečių režisierius Max Schumacher.

Į Menų spaustuvę atvykstantis režisierius, kartu su savimi atsiveža tik techninį personalą ir pasirodymui reikalingą įrangą. Kūrybinė komanda atlikėjų ieškos Vilniuje ir jų tapatybės neatskleis iki pat pasirodymų pradžios. Menų spaustuvėje, kovo 26 d. numatyti net trys „Ekspres kovos klubo“ pristatymai (18, 19 ir 20 valandomis), kuriuose vaidmenis atliks skirtingi atlikėjai.

Svečių iš Suomijos ir Vokietijos spektakliai bus pristatomi anglų kalba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)