Šios premijos kiekvienais metais skiriamos skirtingų šalių rašytojams.

Specialiame susitikime su italų publika buvo pristatyti šeši rašytojai, pretenduojantys gauti literatūros premiją „Giuseppe Acerbi“. Tarp kandidatų – trys suaugusiųjų ir trys vaikų literatūros atstovai.

Literatūros premijai „Giuseppe Acerbi“ buvo pristatytos šios į italų kalbą išverstos lietuvių autorių knygos: Lauros Sintijos Černiauskaitės „Kvėpavimas į marmurą“, Icchoko Mero „Lygiosios trunka akimirką“ bei Sigito Parulskio „Trys sekundės dangaus“.

Vaikų literatūros premijai gauti buvo pristatytos šių lietuvių autorių knygos: Kęstučio Kasparavičiaus „Braškių diena: paslaptingos istorijos“, Sigutės Ach „Ambrozijus, Purkius ir angelas“ bei Aurelijos Čeredaitės „Tinginė ragana“.

Kuris rašytojas gaus premiją, nuspręs Italijos skaitytojai. Jie iš pasiūlytų kandidatų rinks labiausiai jiems patikusį kūrinį ir rašytoją, kuriems ir bus įteikiama premija.

Skaitytojų balsavimo rezultatai bus paskelbti šių metų liepos mėnesio pradžioje.

Premijų Lietuvos rašytojams įteikimą taip pat lydės leidinys italų kalba, skirtas lietuvių kultūrai, kuriame bus spausdinamos ir lietuvių rašytojų kūrinių ištraukos.

Projektas yra skirtas Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai 2013 m. progai, praneša Lietuvos ambasada Romoje.