Balandžio 11 dieną, 19 val. koncertuos tarptautinis lietuvio saksofonininko bei kompozitoriaus Liudo Mockūno ir prancūzų kilmės gitaristo Marc Ducret duetas. Klausytojams Liudo Mockūno vardas garantuoja meistrišką atlikimą ir kompozicinę intrigą. Atlikėjas, pelnytai vadinamas Lietuvos džiazo ambasadoriumi, nuolat kuria tarptautinių sudėčių ansamblius, inicijuoja tarptautinius projektus, o šį kartą groja su vienu originaliausių šių dienų improvizatorių.

Saksofonininkas Liudas Mockūnas ir gitaristas Marc Ducret drauge yra kūrę už žanrų ribų išsiveržiančiuose muzikiniuose projektuose - tokiuose kaip „Toxicum“, „Megaphone“ ir „Copenhagen Art Enseble“. Jau keletą metų jiedu nukeliauja į neaprėpiamas duetinių improvizacijų erdves, garsinius tarpusavio pasikalbėjimus, pristatydami juos koncertuose. Duetas yra išleidęs kompaktinę plokštelę „Silent Vociferation“ („Tylus klyksmas“).

Antrasis „Muzikos energijos” ciklo koncertas vyks balandžio 12 dieną, 19 val. Tai kompozitoriaus Gedimino Gelgoto įkurto ir vadovaujamo ansamblio NI&Co pasirodymas.

Šio kolektyvo branduolį sudaro daugelio tarptautinių konkursų laureatai, jaunieji Lietuvos stygininkai. NI&Co atlieka šiuolaikinę art krypties muziką, ansamblis groja šiuolaikinės angloamerikietiško pasaulio, minimalistinės, new simplicity muzikos stiliumi; didžiąją jų repertuaro dalį sudaro kolektyvo vadovo Gedimino Gelgoto muzika. NI&Co koncertuoja Rygos, Maskvos, Sankt Peterburgo, Hamburgo, Londono ir kitų Europos miestų koncertų salėse.

Trečiasis „Muzikos energijos“ koncertas vyks balandžio 19 dieną, 19 val. Koncerte pasirodysiantys BSM trio nariai - džiazo smuikininkas Vytautas Mikeliūnas, violončelininkas Mindaugas Bačkus ir akordeonininkas Romas Sviackevičius - yra gerai žinomi kaip solistai ar įvairių kitų ansamblių nariai. Muzikantai kolektyvo veiklą apibūdina kaip malonumą, savo stilių priskiria ne džiazo, o laisvos improvizacinės kūrybos sferai. Gebėdami reaguoti į mažiausius kolegų energetinius virpesius, BSM trio nariai muzikines improvizacijas kuria čia pat, šią akimirką.

Muzikos energija - tai visiškai nauja energijos rūšis, kuri yra ekologiška, nesekina žemės išteklių, šildo žmones ir daro juos laimingus. Koncertų rengėjai tikina, jog kiekviename „Muzikos energijos“ koncerte išgirsime ir patirsime visiškai savitą, kaskart skirtingai perteiktą muzikos energiją.

Muzikos energijai prasiveržti ir pasiekti klausytojų širdis padės ypatinga, netradicinė koncertinė erdvė - Vilniaus energetikos ir technikos muziejus. Pasak „DRprojects" vadovo Danieliaus Rubino, tai unikali galimybė atlikėjams atsiskleisti naujose koncertinėse erdvėse, o klausytojams pažvelgti į atlikėjus kitomis akimis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją