Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ pastatyme, sukurtame pagal lietuvių literatūros klasiko Petro Cvirkos romaną „Meisteris ir sūnūs“, dalyvauja per 50 ansamblio „Lietuva“ muzikantų, šokėjų, dainininkų ir choro artistų, o pagrindinius vaidmenis kuria žymūs Lietuvos dainininkai – Liudas Mikalauskas, Deivydas Norvilas (Deivis) ir Ramūnas Urbietis. Tragikomiškas siužetas, puiki muzika, temperamentingi šokiai, autentiški tautiniai kostiumai, įspūdingos masinės scenos, moderni scenografija ir per kraštus besiliejantis lietuvių liaudies humoras – spektaklis neabejotinai patiks ir senjorams, ir moksleiviams.

Ypatingo žavesio spektakliui suteikia tautinių instrumentų orkestras, kuriame grojama išskirtinai lietuvių liaudies instrumentais – birbynėmis, kanklėmis, lamzdeliais, ragais, skudučiais, skrabalais, tabalais, o taip pat ožragiais, molinukais, Labanoro dūdomis ir gausybe mušamųjų. Orkestro dirigentai – Vytautas Lukočius ir Egidijus Kaveckas.

Miuziklas „Žemės paukščiai“

1976 m. Kauno muzikiniame teatre pastatytas Algimanto Bražinsko ir Antano Drilingos miuziklas „Pagramančio šnekučiai“ tapo vienu pirmųjų šio žanro pastatymu Lietuvoje ir akimirksniu tapo populiariausiu to laikmečio spektakliu. Praėjus daugeliui metų, ansambliui „Lietuva“ kartu su režisieriumi Nerijumi Petroku, scenografe Daiva Petrulyte ir choreografu Alfredu Kondratavičiumi pavyko šiuolaikiškai interpretuoti kūrinį ir suteikti jam naują gyvenimą XXI amžiuje.

Satyrinė tragikomedija, kurios veiksmas vyksta praėjusio šimtmečio pradžioje, pasakoja apie kaimo amatininkus, du draugus meisterį Deveiką ir siuvėją Krizą. Jiems būdingos geriausios liaudies savybės: optimistiškas požiūris į gyvenimą, puikus humoro jausmas, laki vaizduotė, linksmumas, kūrybiškumas, nagingumas, kova už laisvę ir neapykanta priespaudai. Spektaklį puošia žinomi Lietuvos atlikėjai - „Triumfo arkos“ nugalėtojas, aksominio balso savininkas Liudas Mikalauskas, puikiai sukūręs auksarankio meisterio Deveikos vaidmenį, linksmuolį siuvėją Krizą įkūnija nesutramdomas Deivydas Norvilas (Deivis), o knygnešio Jono Deveikos personažą įtikinamai vaidina operos solistas, baritonas Ramūnas Urbietis.

Gastrolių grafikas:
Kovo 1 d. – UKMERGĖ
Kovo 6 d. – KELMĖ
Kovo 13 d. – VARĖNA
Kovo 19 d. – IGNALINA
Kovo 21 d. – BIRŠTONAS
Kovo 26 d. – ANYKŠČIAI
Balandžio 9 d. – PAGĖGIAI

Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva” – vienintelis Baltijos šalyse profesionalus šokėjų, tautinių instrumentų orkestro ir choro grupių jungtinis meno ansamblis, įkurtas 1940 m. Vilniuje. Per savo ilgą kūrybinį kelią kolektyvas pelnė daugybę apdovanojimų Lietuvoje ir užsienyje, gastroliavo daugiau kaip 40 Europos, Azijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos šalių, atliko daugiau nei 1000 kūrinių ir surengė per 8500 koncertų. Ansamblio pastatymai nuo seno laikomi novatoriškumo, ekspresijos, kokybės ir profesionalumo standartais tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)