Iki premjeros likus vos kelioms savaitėms, aktorius Eimutį Kovoščiauską, Mantą Stonkų, Šarūną Banevičių, Austėją Lukaitę bei Jovitą Balčiūnaitę kasdien galima sutikti ne teatro scenoje, o prakaitą liejančius šokių studijoje. Šiam spektakliui šokius stato ir šokio meno aktorius moko garsi Latvijos choreografė Irina Seveljeva.

„Režisieriaus man iškeltas uždavinys – šiam muzikiniam spektakliui pastatyti 4 pilnus šokius. Tai reiškia, kad šie šokiai yra su „pilnu šokio tekstu“, kaip Holivude. Neslėpsiu, šokiai sunkūs, juos sušokti būtų sudėtinga net šokėjams“, - sakė I. Seveljeva.

I. Seveljevai tai pirma darbo patirtis Lietuvoje, tačiau Latvijoje ji gerai žinoma choreografė. I. Seveljeva yra sukūrusi choreografiją žinomos atlikėjos Marijos Naumovos dainai „Wanna“, kuri 2002 metais su šia daina Latvijai iškovojo pergalę Eurovizijos dainų konkurse.

„Primadonos“ – tai didžiulis šou, kuriame skambės jau gerai žiūrovams pažįstami kūriniai iš miuziklo „Burlesqe“, į kostiumus jau investuota daugiau nei 40 tūkst. litų.

Šios komedijos režisieriumi tapo puikiai Lietuvos žiūrovams pažįstamas režisierius Olegas Šapošnikovas. Būtent jo statyta komedija „Apie ką kalba vyrai?“ yra sulaukusi didžiulio žiūrovų įvertinimo. O.Šapošnikovas taip pat yra pastatęs tokius spektaklius, kaip „Nuodėmių miestas“, „Radijo ereliai“.

„Pirimadonos“ yra viena iš amerikiečių dramaturgo Ken Ludwig pjesių. K. Ludwig kūriniai yra pelnę 2 Olivier Laurence'o Olivier (Lourenso Olivjė) vardo apdovanojimus, tris Tony (The Antoinette Perry Award for Excellence in Theatre) apdovanojimus, du - Helen Hayes (Helen Hayes Awards) apdovanojimus ir daugelį kitų. K.Ludwigo pjesės buvo išverstos į 16 kalbų, o pastatytos 25 šalyse.

Trumpai apie spektaklį:

Ken Ludwig komedijoje „Primadonos“ du aktoriai anglai Džekas ir Leo, nebeturėdami vilties rasti normalų darbą, keliauja į JAV Pensilvanijos valstiją vaidinti per masonų ložės sueigą. Nepavykus sumanymui ir, kai viltys pakeisti savo gyvenimą dūžta, visai atsitiktinai juos pasiekia žinia, kad Jorko miestelyje senyva dama prieš mirtį ketina užrašyti palikimą dviems seniai nematytiems sūnėnams iš Anglijos. Aktoriai nusprendžia važiuoti į Jorką, apsimesti mylimais giminaičiais ir pasiglemžti pinigus. Staiga paaiškėja, kad tie giminaičiai – visai ne sūnėnai, o dukterėčios! Užvaldyti idėjos gauti palikimą, aktoriai neatsisako savo sumanymo ir tampa dukterėčiomis Maksina ir Stefanija...

Merginomis tapę Džekas ir Leo net neįtaria kokias romantiškas pinkles jiems yra paruošęs likimas. Leo įsimyli senosios damos dukterėčią Megę, kuri susižadėjusi su vietos dvasininku. Į meilės pinkles papuola ir Džekas...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)