LATGA-A pateiktame ieškinyje siekė prisiteisti 11 tūkst. 609 litus autorinio atlyginimo už festivalio „Naujasis Baltijos šokis 2012“ transliuotus muzikos kūrinius.

Autorių teises ginančios agentūros ieškinyje nurodoma, jog praėjusių metų gegužės 2-9 dienomis sostinėje vykusio šokio festivalio rengėjai nesumokėjo LATGA-A agentūrai už renginio metu panaudotus muzikos kūrinius.

„Lietuvos šokių informacijos centro“ atstovai su tokiu ieškiniu nesutiko teigdami, jog LATGA-A nėra vienintelis kolektyvinis autorių teisių administravimo subjektas.

Kaip DELFI pasakojo LATGA-A teisininkė Laura Baškevičienė, ji neabejoja, kad atsakovas taip teigdamas turėjo omenyje konkurencinę Muzikos autorių teisių asociaciją "Nata".

"Kas buvo iki to laiko pasakyta, tai buvo jų argumentai. Mes turėjome savo argumentus. Jie pateikė kūrinių programas, kurių teisių turėtojai yra LATGA-A atstovaujami autoriai. Dauguma jų buvo užsienio autoriai. Todėl teiginiu, kad nesame vienintelė teisių autoriams atstovaujanti bendrija, kas norima pasakyti? Kad dar yra „Nata“? Tačiau su užsienio autorių bendrijomis sutartis turime sudarę būtent mes", - pasakojo LATGA-A Juridinio skyriaus vadovė.

Proceso metu abiems pusėms aiškinantis faktus, gerokai nukrito ir ieškinio suma. "Ji buvo apskaičiuota remiantis bilietų skaičiumi, bilietų kaina, nes neturėjome tikrosios informacijos. Bet kai atsakovas gavo dokumentus, suskubo pateikti duomenis, kurie įrodo kitokį pardavimą. Todėl ir ieškinio suma ženkliai pamažės, nes mes gavome tikruosius duomenis", - pasakojo teisininkė.

„Lietuvos šokių informacijos centro“ direktorius Audronis Imbrasas kol kas nuo komentarų susilaiko, mat abi šalys svarsto sudaryti taikos sutartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)