Pirmąją mugės dieną leidykla „Aukso žuvys“ lankytojus kviečia į Uptono Sinclairio legendinio romano „Džiunglės“ pristatymą. Romane pasakojama apie pirmuosius lietuvius emigrantus Jungtinėse Amerikos Valstijose, jame aprašyta XX amžiaus pradžios Čikaga ir jos priemiesčiuose esančios skerdyklos, kuriose sunkiai dirbo emigrantai iš visos Europos, tarp jų ir lietuviai.

Tačiau tik lietuviai tapo pagrindiniai šio romano personažai. Renginyje dalyvaus knygos vertėja Rasa Drazdauskienė, profesorius Tomas Venclova, moderuos istorikas Aurimas Švedas (ketvirtadienis, vasario 21 d., 18 val., Litexpo 5.2 salė).

Nekasdienių pasimatymų dieną lankytojai kviečiami į Justino Žilinsko knygos „KGB vaikai“ sutiktuves: čia bus diskutuojama apie lengvojo žanro deficitą lietuvių literatūroje, koncertuos grupė „Biplan“.

Diskusijos dalyviai: autorius Justinas Žilinskas, žurnalistas Aurelijus Katkevičius, menotyrininkas Ernestas Parulskis, prozininkė, žurnalistė Ugnė Barauskaitė ir literatūros kritikė, vertėja Gabrielė Gailiūtė.

„KGB vaikai“ – tai nuotykių istorija iš 1996-ųjų Lietuvos: milžiniškų mobiliųjų telefonų, įžūlių nusikaltėlių ir vis dar tebejaučiamo sovietmečio. Po diskusijos įvyks grupės „Biplan“, 1996-aisiais pradėjusios aktyvią koncertinę veiklą, koncertas (šeštadienis, vasario 23 d., 19 val., Litexpo 5.1 salė).

Šiais metais knygų mugėje veiks knygos „KGB vaikai“ daiktų paroda „Žvilgsnis į 1996-uosius”. Šios nedidelės parodos eksponatai – šiandien jau nebenaudojami, tačiau tais laikais buvę labai svarbūs ir reikšmingi permainų laikotarpio liudininkai. Pirmieji mobilieji telefonai, magnetofonai, garsajuostės ir vaizdajuostės, pirmosios „muilinės“, kompiuterinės laikmenos – tų laikų technologijų naujienos ir ne kiekvienam posovietinės visuomenės nariui suvokiama naujovė.

Daugelis eksponatų yra minimi romane „KGB vaikai“, eksponuojami parodoje jie padės atsiminti ne tik 1996-uosius, bet ir ankstesnius sovietinius laikus. Kiekvieną mugės dieną knygos „KGB vaikai“ autorius Justinas Žilinskas kvies mugės lankytojus į ekskursiją po 1996-uosius: šalia ekspozicijos pasakos įvairių eksponuojamų daiktų iš knygos istorijas (visomis mugės dienomis, Litexpo 4 salėje, bukinistų kampe, prie kavos baro „Coffee-inn“).

Sekmadienį leidykla „Aukso žuvys“ kviečia pradinio amžiaus vaikus ir jų tėvus pažaisti su „Stalo teatro“ režisiere ir aktore Saule Degutyte. Edukacinių knygų serijos „Mažųjų Lietuvos istorija“ pristatymas virs teatralizuotu pasakojimu apie Lietuvos istoriją: iškilias asmenybes, svarbius mūšius ir visai paprastą kasdienybę. Į šį pasakojimą-veiksmą bus įtraukiami ir patys vaikai. Renginio metu muzikuos Valdas Narkevičius (sekmadienis, vasario 24 d., 16 val., Litexpo 5.2 salė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)