„Tiek daug istorijų prikurta apie keliavimą laiku, o juk toks triukas jau seniai išrastas – reikia tiesiog skaityti knygas“, - patikino Mantas. Aktorius sakė, kad skaityti reikia, nes tai lavina vaizduotę, dvasiškai praturtina ir laikas su knyga tikrai praleidžiamas prasmingai.

Skaitytojams savo knygų lentynas Mantas rekomenduoja papildyti R. Granausko „Kai reikės nebebūti“. Taip pat vietą tarp aktoriaus mėgstamiausių knygų dalinasi E. Canetti „Apakimas“, M. Bulgakovo „Meistras ir Margarita“ ir V. Mykolaičio Putino „Altorių šešėlyje“.

Emilis pasakojo, kad yra tokia knyga, kuri, tik atsidūrusi jo namuose, iškart iškeliauja pas draugus ir pažįstamus – kaip dovana. Tai Z. Stankaus knyga „Kaip tampama albinosais“.

Režisierius sako, kad retkarčiais atsiverčia Konfucijaus „Pašnekesius“. Taip pat įdomios pasirodė A. Adlerio „Žmogaus pažinimas“, E. Fromo „Žmogus sau“, iš filosofų – A. Šopenhauerio darbai.

„Tiesa, šiuo metu skaitau Baudžiamąjį kodeksą ir tokios fantazijos motyvuotai bausmei dar neteko regėti“, - juokėsi Emilis.

„Skaitymas yra vienas iš būdų pažinti pasaulį, žmones. Net ir būdamas labai užimtas, stengiuosi rasti laiko knygai – tai puikiai struktūruoja mąstymą“, - sakė režisierius.

Emilis rekomenduoja perskaityti F. Dostojevskio „Brolius Karamazovus“, E. M. Remarko knygas, tokias kaip „Vakarų fronte nieko naujo“ ar „Juodasis obeliskas“, U. Eco „Fuko švytuoklę“ ir visa kita apie tai, kas atrodo įdomu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją