„Nieko rimto“ vardas yra puikiai žinomas visiems, kurie ieško kokybiškų ir išskirtinių knygų jauniesiems skaitytojams, todėl nenuostabu, kad ši leidykla imasi leisti fantastinę trilogiją vaikams.

Šio žanro kūrinių lietuvių autoriai dar kol kas vengia, o būtent vaikams pritaikytų istorijų iki šiol apskritai nebuvo.

„Manome, kad N. Vaitkutės pasakojimas prilygsta pasaulinio lygio knygoms, tokioms kaip „Haris Poteris“ arba „Žiedų valdovas“, – sako leidyklos atstovai. – „Pagrindinis skirtumas ir „Vaivorykščių arkų“ unikalumas yra tai, kad knygoje rašytoja pasakojimo įtampą kuria nenaudodama bereikalingo smurto. O būtent tokios šviesos ir gėrio kartais pritrūksta šiuolaikiniuose kūriniuose vaikams“.

Pirmoji fantastinės trilogijos vaikams dalis „Vaivorykščių arkos“ pasakoja apie neįtikėtinus nuotykius, draugystę, narsą ir kelionę stebuklingu burlaiviu, skriejančiu greitai kaip mintis. Viskas tam, kad pasaulis, kuriame iki šiol draugiškai tarpusavyje sugyveno daugybė nepaprastų būtybių, liktų toks, koks yra. Debiutuojanti rašytoja Neringa Vaitkutė stebina iki smulkiausių detalių apgalvotu ir itin tikrovišku pasauliu, kuriame prieš blogį kovoja dar niekada literatūroje neregėti veikėjai – skrajūnai, gudruoliai, nuotykiautojai... Rašytoja jaunuosius skaitytojus užburia neįtikėtinais vaizdais, prikemša jų galveles faktų iš Vidurio Terasos istorijos ir ragina tikėti, kad net ir būdamas mažas gali nuveikti daug.

Neringa Vaitkutė, šiuo metu dirbanti biologijos mokytoja, mažiesiems skaitytojams įduoda raktą į kvapą gniaužiantį pasaulį, kuriame ryšys su gamta yra be galo svarbus. Čia prijaukintuose medžiuose gyvena skrajūnai, ateitį spėja pranašai, okeano pakrantėje aitvarus gamina nuotykiautojai, atradimų ieško gudruolės, o požeminėse olose žemsliekiais jodinėja kurmiai... Kiekviena šio nepaprasto pasaulio kertelė yra persmelkta magijos, čia egzistuoja savos tradicijos, papročiai ir giminystės. O atėjus akimirkai, kai reikia stoti į lemiamą kovą prieš tamsos jėgas ir bandyti išsaugoti paskutinį trupinėlį šviesos, į priekį žengia... vaikai!

„Vaivorykščių arkos“ seka fantasy žanro tradicijomis ir turi visus jam reikalingus bruožus. Autorė knygos gale pateikia detalias fantastinių tautų charakteristikas, trumpai supažindina su Vidurio Terasa, Sidabramiškiu ir kitomis šio išgalvoto pasaulio vietovėmis. Knygą puošia dailininkės Linos Eitmantytės–Valužienės pieštas žemėlapis ir iliustracijos. „Nieko rimto“ atstovai pirmuosius „Vaivorykščių arkų“ egzempliorius kviečia įsigyti dar prieš knygai pasiekiant knygynų lentynas. Tereikia apsilankyti vasario 21–24 d. vyksiančioje Vilniaus knygų mugėje, kurioje leidykla žada ir daugiau naujienų bei staigmenų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)