Vasario 21 d., Bičiulių dieną, į susitikimą skaitytojus pakvies kunigas Julius Sasnauskas, kur kartu su literatūros kritiku, rašytoju Liudviku Jakimavičiumi pristatys naują savo knyga „Pagaunama ir nepagaunama“.

Vasario 22 d., Ilgąjį penktadienį, knygų mugėje svečiuosis žurnalistas ir debiutuojantis rašytojas Andrius Tapinas. Visi mugės lankytojai turės galimybę gauti A. Tapino autografą steampunk stiliaus romanų pradininku Lietuvoje laikomame romane „Vilko valanda“, kuriame pasakojama fantastikos elementais praturtinta Vilniaus istorija.

Vasario 23 d., kaip ir įprasta Nekasdienių pasimatymų dieną, skaitytojų lauks daugiausiai rašytojų.
Savo naująją knygą „Mūsų slaptieji ir dramblys bute“ pristatys žinomas rašytojas, žurnalistas ir keliautojas Algimantas Čekuolis. Renginį ves žurnalistas, keliautojas Vytaras Radzevičius. Tą pačią dieną rašytojai Marcelijus Martinaitis ir Viktorija Daujotytė supažindins renginio svečius su naujausia savo knyga „Sugrįžęs iš savo gyvenimo“.

Rašytojas Jaroslavas Melnikas, gyvenęs ir kūręs Prancūzijoje, pristatys savo knygą „Paryžiaus dienoraštis“, kupiną autentiškų pasakojimų, atsiminimų ir įdomių faktų apie meilės miestą, kurie paprastai netelpa į jokius turistams skirtus kelionių vadovus. Renginyje taip pat dalyvaus Luc Aubry, Prancūzijos ambasadoriaus patarėjas, o pasinerti į paryžietišką atmosferą kvies ir akordeono melodijos.

Susitikimų dieną pabaigs rašytojas Sigitas Parulskis, kviesiantis kitaip pažvelgti į holokaustą ir pabandyti pamatyti kitą jo pusę, kurią jis aprašo knygoje „Tamsa ir partneriai“.

Paskutinę knygų mugės dieną, vasario 24 d., parodos svečių lauks dar penki susitikimai su lietuvių autoriais. Rašytojai Ramūnas Karbauskis ir Loreta Kavolė pristatys savo naująją knygą „Naisių vasara“. Renginio metu žiūrovai taip pat turės galimybę susipažinti su populiariais serialo „Naisių vasara“ aktoriais ir prodiuseriais. Renginyje svečiuosis žinomas prodiuseris Rolandas Skaisgirys, o renginį ves aktorius Rimantas Bagdzevičius.

Šeimos dieną rašytoja Irena Buivydaitė pristatys savo naująją knygą „Kitapus veidrodžio“, o vienas žymiausių Lietuvos poetų Algimantas Baltakis pristatys viso gyvenimo eilėraščių rinktinę „Pėsčias paukštis“. Renginio metu mugės lankytojai taip pat galės išgirsti pagal poeto eiles sukurtų populiarių melodijų.

Žinoma poetė, prozininkė, literatūrinių premijų laureatė Dalia Jazukevičiūtė knygų mugės metu supažindins skaitytojus su visiškai kitokiu savo šeštuoju savo proziniu kūriniu „Jo vardas Sibiras“, pramintu romansu, bei atsakys į skaitytojų klausimus.

Dieną pabaigs jauna lietuvių rašytoja, gyvenanti Londone, pasirašanti Vaivos Rykštaitės slapyvardžiu. Debiutavusi skandalingu jaunimui skirtu romanu „Plaštakių sindromas“, iki šiol neatskleidžianti tikrojo savo vardo ir pavardės, rašytoja pristatys antrąjį savo romaną „Kostiumų drama“, pasakojantį netipišką jaunos emigrantės gyvenimo istoriją.

Leidykla „Alma littera“, siekdama, kad Lietuva taptų daugiausiai skaitančia šalimi Europoje, vasario 21-24 dienomis kviečia knygų mylėtojus užsukti į parodų rūmuose „Litexpo“ vyksiančią Vilniaus knygų mugę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją