Vasario 1 d., penktadienį, 18 val., Kauno miesto simfoninis orkestras kviečia  į susitikimą su jaunaisiais bičiuliais – Kauno apskrities J. Naujalio muzikos gimnazijos moksleiviais, tarptautinių konkursų laureatais. Kiekvienais metais  suteikiama galimybė gabiems vaikams pasirodyti su patyrusiu kolektyvu. Tai nepaprastai naudinga patirtis.

Talentingi jaunieji klasikinės muzikos atlikėjai parengė brandžių menininkų vertą programą Koncertas vyks Kauno valstybinėje filharmonijoje, jauniesiems talentams ir orkestrui diriguos Imantas Resnis. Programoje W. A. Mozarto, P. Sarasate, F. Mendelsono, T. Albinoni, E. Lalo, J. S. Bacho, P. Čaikovskio, O. Respigi kūriniai.

Vasario 8 d., su Kauno miesto simfoniniu orkestru pirmą kartą pasirodys Bulgarijos Paganiniu vadinamas smuikininkas Mario Hossen. Koncerto programa dedikuojama rusų kompozitoriui Piotrui Čaikovskiui. Orkestras atliks šio kompozitoriaus ketvirtąją simfoniją, o kartu su M. Hossen atliks P. Čaikovskio kūrybos perlą – koncertą smuikui ir orkestrui D-Dur. Smuikininkai vertina šį kūrinį kaip gražiausių koncertų ir ne tik smuiko, bet ir orkestro repertuare.

Gimęs Plovdive, su orkestru debiutavo aštuonerių, vėliau tęsė studijas pas Vienos muzikos akademijos rektorių, prof. Michalį Frichensclagerį. Už ypatingus meninius pasiekimus pelnė Austrijos kultūros ministerijos apdovanojimą. M. Hossen koncertavo su Anglijos, La Scala kameriniais, Vakarų Vokietijos Rudfunk, Linco Bruknerio, Pragos radijo, Osakos, Ankaros simfoniniais orkestrais, smuikininkas plojimais buvo sutiktas prestižinėse koncertų salėse. Jo atliekami N. Paganini koncertai, 24 Kaprisai ir L. Van Bethoveno sonatos buvo itin palankiai sutiktos kritikų ir publikos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją