Vasario 7 d. publikos laukia dar viena dainavimo meno šventė – pagrindinį Alfredo vaidmenį atliks garsus lietuvių tenoras Edgaras Montvidas.

Taip pat dainuos Irena Zelenkauskaitė, Arūnas Malikėnas, Laima Jonutytė, Jurgita Lopetaitė, Rafailas Karpis, Eugenijus Chrebtovas, Liudas Norvaišas ir kiti solistai. Diriguos Robertas Šervenikas.

Dainuoti LNOBT Edgaras Montvidas atvyks, paskutinėmis sausio dienomis Limožo operoje (Prancūzija) atlikęs Hercogo vaidmenį G. Verdi operos „Rigoletas“ spektakliuose.

Padainavęs „Traviatą“ Vilniuje lietuvių tenoras jau vasario 10 d. Karalienės Elžbietos salėje Londone drauge su Barbaros Hannigan diriguojama Londono simfoniete dalyvaus atliekant I. Stravinskio vienaveiksmę operą „Renard“ („Lapė“). O vasario 14–ąją koncertuos Amsterdamo „Concertgebow“ salėje su Nyderlandų filharmonijos orkestru, diriguojamu Paolo Carignani.

Alfredo vaidmuo G. Verdi operoje „Traviata“ Edgaro Montvido biografijoje yra ypatingas. Tai buvo viena iš kertinių partijų, solistui debiutuojant Lietuvos operos scenoje. Galima sakyti, kad nuo Alfredo prasidėjo ir sėkminga tarptautinė E. Montvido karjera: 2003 m., dar būdamas Londono karališkosios „Covent Garden“ operos studijos stažuotojas, E. Montvidas pakeitė netikėtai sunegalavusį kolegą pagrindinėje teatro scenoje. Iki mūsų dienų Alfredą lietuvių tenoras yra dainavęs daugelyje teatrų su garsiais partneriais, diriguojant žymiems batutos meistrams. Solisto šis vaidmuo nepaleidžia iki šiol – antai gegužę ir birželį E. Montvidas dalyvaus naujame „Traviatos“ pastatyme Nante (Prancūzija), spektaklį kuria dirigentas Roberto Rizzi Brignoli ir režisierė Emmanuelle Bastet. E. Montvidas dainuos penkis spektaklius Nanto operoje ir du – Anžė mieste.

Dabartinis „Traviatos“ pastatymas LNOBT sukurtas 2009 m. JAV gyvenančio kinų režisieriaus ir choreografo Chen Shi-Zhengo. Tai aštuntasis šios operos pastatymas nacionalinio teatro scenoje, pradedant 1920 metais, kai Naujųjų išvakarėse suvaidintas spektaklis davė pradžią Nacionalinei operos trupei. Kartu „Traviata“ yra ir dažniausiai vaidinta opera Lietuvoje scenoje. Vasario 7 d. bus parodytas 769–asis „Traviatos“ spektaklis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)