Be liaudies meno paveldo šiandien sunku įsivaizduoti modernios kultūros puoselėjimą ir tautinės savimonės ugdymą. Tradiciniais raštais marginti audiniai, drožiniai, keramika, tautiniai drabužiai, kryždirbystės meistrų darbai liudija mūsų šalies išskirtinumą pasaulyje. „Aukso vainikų“ nominacijos – svarbiausias šalies tautodailininkų įvertinimas, kurį geriausiems liaudies meistrams išaiškinti 2005 m. inicijavo Lietuvos liaudies kultūros centras.

Šiais metais geriausiais metų meistrais paskelbti ir liaudies meistrės juvelyrės Mildos Gutauskienės sukurtais aukso vainikais apdovanoti skulptorius Adolfas Teresius iš Garliavos (Kauno r.), margučių margintoja Angelė Rauktienė iš Balčių kaimo (Šilutės r.), kryždirbys Saulius Lampickas iš Alytaus.

Antroji vieta vaizduojamosios dailės srityje skirta skulptoriui Juozui Čepuliui iš Rokiškio, trečioji – tapytojui Juozui Ramanauskui iš Gargždų.

Antroji vieta taikomosios dailės srityje atiteko puodžiui Vytautui Valiušiui iš Leliūnų (Utenos r.), trečioji – audėjai Janinai Blažukienei iš Vilkaviškio.

Antrąją vietą už kryždirbystę pelnė Alvydas Pocius iš Dvarčių k. (Tauragės r.), trečiąją – Antanas Vaškys iš Plokštinės (Plungės r.).

Vertinimo komisijos sprendimu specialūs diplomai įteikti margučių margintojai Vytenei Repšienei iš Vabalninko (Biržų r.), skulptoriui Pranui Dužinskui iš Tryškių (Telšių r.), kalviui Ričardui Grekavičiui iš Kauno, audėjoms Milanai Jeceničienei iš Tauragės bei Birutei Celestinai Kmitaitei iš Kelmės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją