„Trečiadienį jau įvyko pirmieji muzikos savaitės koncertai, salė lūžo nuo klausytojų, nes, manau, kad visiems yra labai malonu pagaliau atsikelti nuo šventinio stalo, išeiti į miestą ir pasiklausyti gražiausių kalėdinių giesmių ir instrumentinės muzikos.

Kalėdų muzikos savaitę užbaigs prieš dešimtmetį mūsų publiką džiuginęs ir stebinęs Londono bendruomenės gospelų choras. Jis šiemet švenčia 30 metų ir būtent Vilniuje baigia savo europines gastroles, skirtas Kalėdoms“, – pasakoja Nacionalinės filharmonijos generalinė direktorė Rūta Prusevičienė.

„Programa leis publikai jaustis lyg ir rimtame koncerte, bet leis ir truputį atsipalaiduoti prieš Naujuosius metus. Ta Kalėdinė savaitė buvo tikrai labai graži, išskyrus paskutines dienas, kai viskas ištirpo, ir tos Kalėdos tapo šlapiu pavasariu“, – sako M. K. Čiurlionio kvarteto meno vadovas Saulius Lipčius.

Savaitės koncertų programos aprėpia įvairius žanrus – nuo Kalėdų giesmių ar pakilios Baroko muzikos iki netikėtumais paįvairintos kamerinės ir orkestrinės muzikos. Muzikinės Kalėdos turėtų dosniai atseikėti įspūdžių ir pamaloninti įvairių skonių klausytojus.