Kartu su naujų leidinių ir parodų pristatymais pirmą kartą bus įteikta ir šiais metais Lietuvos fotomenininkų sąjungos įsteigta Skirmanto Valiulio premija. Sąjungos pirmininkas Jonas Staselis džiaugiasi, kad premija jau turi mecenatą, kuris pasiryžęs prisidėti prie šios idėjos gyvavimo ne vienerius metus.

Premija įsteigta žinomam fotografijos ir kino bei televizijos kritikui Skirmantui Valiuliui atminti ir jo bendražygiams bei sekėjams įvertinti ir paskatinti.

Premija skiriama už reikšmingiausius ir profesionaliausius fotografijos istorijos tyrinėjimus ir publikacijas, kritikos darbus, kuratorinius projektus, fotografijos leidinių sudarymą, įvairiapusę fotografijos sklaidą ir populiarinimą Lietuvoje bei užsienyje per praėjusius metus arba už viso gyvenimo darbus.

Kasmetiniame renginyje taip pat bus pristatyti šių metų leidiniai ir parodos. Bus įteiktos ir tradicinės Lietuvos fotomenininkų sąjungos premijos. Renginio lankytojus į fotografinę aplinką įtrauks paroda, parengta pagal šių metų metraščio „Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien’12“, kurio sudarytojas Nacionalinės premijos laureatas Algimantas Aleksandravičius, fotografijas.

Šis renginys kartu yra ir Lietuvos fotomėgėjų sąjungos įkūrimo 80-mečio, kuris bus minimas 2013 m. sausio 15 d., įžanga. Lietuvos fotomenininkų sąjunga yra kūrybinė sąjunga, tęsianti 1933 m. įkurtos Lietuvos fotomėgėjų sąjungos kūrybinę ir visuomeninę veiklą. Tikime, kad nuo pat pirmųjų meninių fotografijų, sukurtų Lietuvoje, geriausi šalies fotografijos meno kūriniai bus verti išlikti ateities kartoms ir atras tinkamą vietą Lietuvos kultūros ir meno istorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją