Paskelbtame tarpinio balsavo sąraše - skulptorius Vladas Vildžiūnas, aktorius Donatas Banionis, literatūrologas Kęstutis Nastopka, dailininkas Vitalijus Mazūras, architektas Eugenijus Miliūnas, kompozitorius, chorvedys Vytautas Miškinis, kompozitorius Mindaugas Urbaitis, literatūros kritikas Eimutis Valentinas Sventickas, poetas Vladas Braziūnas, režisierius Algimantas Puipa, menininkas Žilvinas Kempinas ir dirigentas Modestas Pitrėnas.

Šie pretendentai išrinkti iš anksčiau paskelbto 40 kandidatų sąrašo. Kasmet teikiama ne daugiau kaip šešios Nacionalinės kultūros ir meno premijos, kiekvienos jų dydis - 104 tūkst. litų. Viena premija teikiama už viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui.

Komisija laureatus paskelbs iki šių metų gruodžio 15 dienos. Apdovanojimai vyks Prezidentūroje Vasario 16-osios proga.

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisijos nariai yra literatūrologas Mindaugas Kvietkauskas, rašytojas Donaldas Kajokas, dirigentas Juozas Domarkas, fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas, skulptorius Robertas Antinis, menotyrininkė Lolita Jablonskienė, architektas Saulius Juškys, kompozitorius Algirdas Martinaitis, kino režisierius Audrius Stonys ir teatrologė Irena Veisaitė. Komisijai vadovauja istorikas Alfredas Bumblauskas.

Nuo 1989 metų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos kasmet teikiamos už reikšmingiausius pastarųjų penkerių metų Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenės menininkų sukurtus kūrinius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)