Todėl paskutinę metų dieną rengiamas Naujametinis koncertas bus itin reta galimybė ir puiki proga išgirsti Asmik Grigorian iš arti, pamatyti ją kiek kitokią nei visada, patirti plačią jausmų paletę ir soprano atliekamos muzikos grožį. Charizmatiška dainininkė kviečia į magijos ir paslapčių kupiną pasirodymą, kurio metu ji atliks gražiausias operų arijas, miuziklų melodijas, pažers romantinės klasikos perlų bei popmuzikos hitų.

Naujametiniame Asmik Grigorian koncerte, kuris rengiamas Nacionalinėje dailės galerijoje, taip pat pasirodys bei keletą populiarių kūrinių klausytojams dovanos temperamentingasis smuikininkas Martynas Švėgžda von Bekker. Tarptautinio pripažinimo sulaukęs smuikininkas, kuris už Lietuvos vardo garsinimą yra pelnęs Lietuvos jaunimo garbės kultūros atašė vardą, savo muzikavimu perteikia subtiliausius sielos virpesius.

Naujametinį vakarą be solinių smuiko pasažų jis taip pat pagrieš ir kartu su Asmik Grigorian – solistai ruošia publikai keletą muzikinių siuprizų. Fortepijono klavišus prakalbins ir su solistais muzikuos pianistas Feliksas Zachrevskis – nuo penkerių metų grojantis muzikantas mokėsi džiazo improvizacijos, o šiuo metu jis yra populiaraus ansamblio „4tango" narys.

Naujametiniam koncertui Asmik Grigorian pasipuoš Lietuvos mados guru Juozo Statkevičiaus kurtomis suknelėmis. Ypatingą Naujametinio vakaro atmosferą nuspalvins šventinė Vilniaus miesto panorama, kurios vaizdai puikiai atsiveria pro erdvias Nacionalinės dailės galerijos terasas.

Neeiliniu soprano balsu ir menininkės talentu apdovanota Asmik Grigorian, vaikystėje svajojusi tapti balerina, visgi pasekė garsių savo tėvų Irenos Milkevičiūtės ir Gehamo Grigoriano pėdomis ir pasirinko operos dainininkės kelią. Jos biografijoje jau bemaž trys dešimtys vaidmenų, ryškiausi jų tokiuose spektakliuose, kaip G. Puccini „Turandot“, „Bohema“ ir „Madam Baterflai“, G. Bizet „Karmen“, W. A. Mozarto „Don Žuanas“, „Figaro vedybos“ ir „Užburtoji fleita“, P. Čaikovskio „Pikų dama“ ir „Eugenijus Oneginas“, G. Verdi „Otelas“ ir „Traviata“, S. Sondheimo „Svynis Todas: demonas kirpėjas“. Už ponios Lovet vaidmenį šiame miuzikle 2010 m. Asmik Grigorian buvo apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi, o Violetos vaidmuo „Traviatoje“ 2005 m. įvertintas kaip geriausias Metų debiutas.

Naujametinio Asmik Grigorian koncerto gruodžio 31 dieną Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22) pradžia 18.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)