Nuo 1997 m. rengiamas Didysis muzikų paradas palieka Lietuvos nacionalinės filharmonijos erdvę ir persikelia į didžiąją LRT studiją. Gruodžio 16 d. vyksiantį renginį, kuriame pasirodys 25 atlikėjų kolektyvai bei dešimtys garsių dainininkų ir muzikantų-instrumentininkų, tiesiogiai stebėti galės tiek visi LRT „Kultūra“ kanalo žiūrovai, tiek į studiją susirinkę profesionaliosios akademinės muzikos gerbėjai.

Ta proga, jog 2012-ieji buvo paskelbti Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metais, Lietuvos muzikų sąjunga Didžiojo muzikų parado metu visuomenei nusprendė pristatyti ir seniai brandintą „Muzikų senjorų rėmimo fondo“ idėją.

„Pagrindinis šio fondo tikslas – padėti mūsų šalį garsinusiems ir savo talentą dovanojusiems menininkams senatvę pasitikti oriai ir garbingai, neleisti jiems likti vis aktyvesnio mūsų šalies kultūrinio gyvenimo užribyje. Turime daug planų, idėjų ir netgi pirmuosius rėmėjus – apie viską plačiau papasakosime renginio dieną“,- sako šventės meno vadovė, Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.

Dar viena renginio tema – muzikantų dinastijos. LRT studijoje viešės ir koncertuos tokie garsūs ir giminystės ryšiais susiję atlikėjai, kaip solistas Vladimiras Prudnikovas su dukra Ieva Prudnikovaite, saksofonistas Petras Vyšniauskas su sūnumi Dominyku Vyšniausku, Armonų trio ir kt.

Didžiojo muzikų parado metu bus surengta iškilminga „Auksinio disko 2012“ laureatų pagerbimo ceremonija, taip pat apdovanotas DELFI portale renkamo „Publikos simpatijos“ prizo laimėtojas.

Didysis muzikų paradas 2102 – tai unikali galimybė per vieną dieną pažinti iškiliausius Lietuvos muzikus, pajusti ypatingą ir azarto kupiną koncerto-maratono nuotaiką bei pasiklausyti įvairiausių žanrų kūrinių, kuriuos publikai dovanos tikri savo sričių profesionalai.

Tiesioginės transliacijos per LRT „Kultūros“ kanalą pradžia – 16 val. Publika LRT studijoje laukiama kiek anksčiau – nuo 13 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)