„Džiugu, kad pirmojo komedijų festivalio Alytuje lankytojai išgirdo šių metų Keistuolių teatro sezono pagrindinę mintį, jog tik menas gali tapti geriausiu sielos gydytoju“, - teigia vienas iš spektaklio režisierių Andrius Kaniava. Anot režisieriaus, Keistuoliai spektaklio šūkiu pasirinko Michailo Zoščenkos, pagal kurio kūrinius ir yra sukurtas ši komedija, mintį, jog „Sielą geriausių gydyti menu. Pavyzdžiui – teatru“.

„Spektaklyje išjuokiamos didžiausios visuomenės ydos – melas, pyktis, neapykanta, sukčiavimas, smurtas, socialinė neteisybė, bukumas, girtuoklystė. Mes šį spektaklį vadiname „agitacine injekcija“, nes tikime, kad kiekvienas į save gali pažiūrėti iš šono ir atrasti savitus būdus, kaip „išravėti“ visuomenės ir savo pačių piktžaizdes. Tai, kad spektaklis „Gerbiami piliečiai!“ pripažintas geriausiu įrodo, kad mūsų iškeltos problemos yra suprantamos žmonėms, o pateikti „gydymo“ būdai priimtini“, - teigia Andrius Kaniava.

Pagal rusų rašytojo Michailo Zoščenkos kūrinius Keistuolių teatro „Gerbiami piliečiai!“ kūrė net keturi režisieriai: Aidas Giniotis, Andrius Kaniava, Ieva Stundžytė ir Vaidotas Žitkus. Spektaklio kūrėjai neabejoja, kad žiūrovą traukia šiame spektaklyje ir aktorių meistriškumas. „Visi spektaklyje vaidinantys aktoriai sukūrė bent po penkis kardinaliai skirtingus vaidmenis. „Pavyzdžiui, aktorė Aldona Vilutyė iš nebylios mažvaikės transformuojasi į užkietėjusią biurokratinę žiežulą. Netikėti pasikeitimai įtraukia žiūrovą ir priverčia jį laukti to, kas bus toliau“, - spektaklio užkulisius praskleidžia A. Kaniava.

Vienos dalies agitacinė injekcija „Gerbiami piliečiai!“ yra pripažįstamas geriausiu jau ne pirmą kartą. Balandžio mėnesį šis spektaklis buvo išrinktas geriausiu ir Kaune vykusiame festivalyje „Lietuvos teatrų pavasaris 2012“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)