Programa bus išskirtinė, kadangi žinomas bardas į ją žada sudėti pačias geriausias savo dainas. Nepailstantis kūrėjas Vytautas V. Landsbergis sėkmingai realizuoja save įvairiose srityse. Viena iš jų - dainuojamoji poezija.

Pasak paties Vytauto, didžiausiu savo mokytoju jis laiko Marcelijų Martinaitį. Pagal šio poeto eiles Vytautas V. Landsbergis dar ir dabar sukuria nemažai dainų. Jo atliekamos dainos yra kupinos įvairiausių siužetų, netikėtų posūkių, senovės lietuvių tautosakos ir „žiauriai“ romantiškos meilės.

Dažnai su gitaros skambesiu persipina fortepijono, cimbolų, fleitų ir net dūdmaišio garsai, kuriuos meistriškai skleidžia Raimondas Rašpoliauskas.

Kiekvieną savo pasirodymą Vytautas V. Landsbergis paverčia jaukiu pasisėdėjimu su dainom ir pasakojimais bei ore tvyrančia meile, kurią „apdainuoju iš visų pusių: gražiąją, liūdnąją, kai miršta mylimoji, romantiškąją, pakylėtąją...“, - prisipažįsta menininkas.

Gruodžio 19 d. 19 val. Kalėdinį ir nepaprastai smagų vakarą dovanos Saulius ir Jokūbas Bareikiai, o Gruodžio 27 d. 19 val. Šventinį koncertą surengs Andrius Kaniava.

Taigi organizatoriai kviečia visus ir kiekvieną praleisti jaukius vakarus Vilniaus universiteto planetariume ir kartu su Lietuvos bardais pasikelti į dangaus aukštybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)