Lietuvos kameriniam orkestrui šį koncertą diriguos Georgijus Čičinadzė, vienas populiariausių muzikų Gruzijoje, mylimas ir publikos, ir artistų, ir kritikų. Su įvairiais orkestrais dirigentas koncertuoja Ispanijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Olandijoje, Japonijoje, Izraelyje, Rusijoje, Azerbaidžane, Sirijoje ir kt., jis yra Tbilisio konservatorijos profesorius bei Tbilisio operos ir baleto teatro meno vadovas ir dirigentas.

Koncertui Georgijus Čičinadzė ir LKO rengia spalvingą programą. Skambės vieno žymiausių latvių kompozitorių Pēterio Vasko (g. 1946) Fantazija smuikui ir styginiams „Vox Amoris“, paties kompozitoriaus apibūdintas, kaip kūrinys „apie didžiausią galią pasaulyje – meilės galią. Meilė yra, buvo ir bus tol, kol mes gyvensime. Manau, kad smuiko solo ir styginių orkestro „duetas“ geriausiai papasakos meilės istoriją.“ Lūpinę armonikėlę išgirsime čekų kompozitoriaus Vilémo Tauský (1910–2004) kūrinyje „Concertino“ lūpinei armonikėlei, styginiams, arfai ir mušamiesiems bei anglų kompozitoriaus Gordono Jacobo (1895–1984) 5 pjesėse lūpinei armonikėlei ir styginiams. Orkestras atliks ir dar vieno anglų kompozitoriaus – Gustavo Holsto (1874–1934) kūrinį. Išgirsime populiariausią šio menininko opusą – „Šv. Pauliaus siuitą“ („St. Pauls siuite“), sukurtą 1912 m. ir skirtą Šv. Pauliaus mergaičių mokyklos, kurioje G. Holstas 30 metų dirbo muzikos vadovu, orkestrui.

Šio Lietuvos kamerinio orkestro koncerto solistai – smuikininkas, Lietuvos kamerinio bei „Kremerata Baltica“ orkestrų primarijus Džeraldas Bidva bei svečias iš Italijos Gianluca Littera.

Nuo paauglystės susižavėjęs lūpine armonikėle, dabar Gianluca Littera yra pasaulyje garsus klasikinės ir džiazo muzikos atlikėjas, jo repertuare – originalūs kūriniai lūpinei armonikėlei ir simfoniniam ar kameriniam orkestrui. Atlikėją nuolat kviečia įvairūs orkestrai, festivaliai. G. Littera bendradarbiauja su legendiniu kompozitoriumi Ennio Morricone, parašiusiu jam ne vieną kūrinį („Immobile Nr. 2“, „Immobile Nr. 3“), taip pat su dainininke Ute Lemper, įvairiais džiazo muzikos atlikėjais, yra įrašęs ne vieną kompaktinę plokštelę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją