Vaidina keturios kartos

Vienas paskutiniųjų į užkulisius atskubėjo aktorius bei režisierius Aidas Giniotis. Teatro vadovas - vienas iš dviejų vyriausios "keistuolių" kartos atstovų, šiame miuzikle kuriančių pagrindinius vaidmenis. Drauge su juo spektaklyje "Juozapas ir jo svajonių apsiaustas" vaidina ir Darius Auželis.

"Šiame spektaklyje vaidina net keturios "keistuolių" kartos. Mes su Dariumi Auželiu iš vyriausiųjų esame dviese. Iš antros "keistuolių" laidos vaidina Dalius Skamarakas, iš trečios - visas kursas, žinomas kaip teatro laboratorija "Atviras ratas". Na, o pats jauniausias yra Dominykas Vaitiekūnas, kurį pasikvietėme į spektaklį jam dar besimokant pirmame kurse. Juoapo vaidmuo jam kaip nulietas tiko", - DELFI prieš spektaklį pasakojo A. Giniotis.

A.Giniočio gimtadieninės nuotaikos

Beje, DELFI viešnagės metu "Keistuolių" teatro užkulisiuose tvyrojo ypatinga nuotaika. Teatro vadovas spektaklio išvakarėse šventė savo gimtadienį.

Todėl kol pro duris įžengęs A. Giniotis nepradėjo ruoštis spektakliu ir neužsidarė savo grimo kambaryje, visi jaunieji "keistuoliai" skubėjo pasveikinti teatro vadovą su gimtadieniu. Šiltai apkabinti ar įsegti bučinį į žandą.

Tiesa, jubiliatas prisipažino, kad gimtadienis tokiame amžiuje darosi kasdienybė. "Juo labiau, kai sekmadienį reikia į darbą", - juokėsi jis.

Tačiau būna ir išskirtinių gimtadienių. "Vieną kartą gerbėjai po "Brėmeno muzikantų" su žvakutėmis pasveikino. Visa salė po spektaklio uždegė žvakutes. Buvo labai malonu, kai supratau, kad tai skirta man", - šypsojosi A. Giniotis.

Ilgiausiai vaidinamas Dominyko spektaklis

Grįžtant prie spektaklio "Juozapas ir jo svajonių apsiaustas", A. Giniotis prisiminė, kad šis miuziklas išaugo iš studentiškos darbo. Pradžioje jis nebuvo toks muzikalus. Vėliau aktoriai patys pradėjo groti muziką.

Pagrindinio vaidmens atlikėjas D. Vaitiekūnas DELFI pasakojo, kad jam šis miuziklas yra ypatingas tuo, jog tai - vienintelis "Keistuolių" teatro spektaklis, kuriame jis vaidina.

"O kaip žmogui jis ypatingas dėl to, kad yra gražus ir prasmingas. Aš labai juo tikiu. Spektaklis yra ilgiausiai rodomas spektaklis, kuriame vaidinu. Gruodžio mėnesį bus penkeri metai, kai aš atlieku Juozapo vaidmenį. Tai buvo mano pirmasis darbas. Ir režisierius, pasitikėdamas manimi, davė pagrindinį vaidmenį. Kaip pirmakursiui tai buvo didelis iššūkis ir džiaugsmas, kad galiu užlipti į "Keistuolių" teatro sceną", - pasakojo prieš spektaklį arbatą gurkšnojęs D. Vaitiekūnas.

Anot jo, prieš pasirodymą jam reikia gerai apšilti balsą. "Stengiuosi saugoti jį visą savaitę. Tačiau šiandien esu užkimęs, todėl bandau balsą pažadinti arbata. Seniau man paprasčiau būdavo šį vaidmenį išdainuoti. Tačiau dėl didelio darbų krūvio ir nuovargio artistams balsas dažnai nusėda", - DELFI išdavė grimuotis ir lygintis savo svajonių apsausto išskubėjęs Dominykas.

Akimirkos iš spektaklių - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)