M.Rothko "Nr. 1 (karališkoji raudona ir mėlyna" (No. 1 (Royal Red and Blue) kritikai laiko vienu puikiausių šio dailininko savito stiliaus pavyzdžių, kuris atrodo kaip paprastas, bet įspūdingas spalvų blokų sugretinimas.

Po ilgo varžymosi pasiekta galutinė suma yra mažesnė už M.Rothko rekordą - 86,9 mln. dolerių, gegužė aukcione "Christie's" sumokėtus už "Oranžinę, raudoną, geltoną" (Orange, Red, Yellow). Tačiau ji gerokai viršija prognozuotą 35-50 mln. dolerių kainą ir buvo vienas pagrindinių itin sėkmingai praėjusio šiuolaikinio meno aukciono akcentų.

Minimą paveikslą, kurį "Sotheby's" vadina M.Rothko "epochiniu, didelio masto šedevru", dailininkas buvo atrinkęs savo istoriniam 1954 metų soliniam šou Čikagos meno institute. Prieš pardavimą jis 30 metų priklausė tai pačiai kolekcijai.

Per energingai vykusį aukcioną už 40,4 mln. dolerių buvo parduotas J.Pollocko "Nr. 4, 1951" (Number 4, 1951), už kurį prieš aukcioną buvo tikimasi gauti 25-35 mln. dolerių ir kuris gerokai pranoko ankstesnį šio abstraktaus ekspresionisto 23 mln. dolerių rekordą.

Franciso Bacono tamsus darbas "Popiežius" (Pope), už kurį prieš aukcioną buvo tikimasi gauti 18-25 mln. dolerių, buvo parduotas už 29,8 mln. dolerių.