Siekdami atspindėti įvairias Kalėdų nuotaikas ir spalvas, koncerto programoje choras ir jo svečiai harmoningai derins įvairių laikmečių ir šalių Kalėdinius kūrinius – nuo klasikos iki moderniosios muzikos kompozicijų.

Išpuoselėta daugiaamžės sakralinės muzikos istorijos adventinio ir prieškalėdinio susikaupimo tradicija atgis šiuolaikinės amerikiečių chorinės muzikos korifėjaus Morten Lauridsen kompozicijoje „O, Magnum Misterium“. Rusų muzikos klasiko P.I.Tchaikovsky baletas „Spragtukas“ pasaulyje tapo tikru Kalėdų sinonimu. Koncerte skambės vienas gražiausių baleto fragmentų – „Fėjos Dražė šokis“, aranžuotas chorui.

Šiame šokyje kompozitorius pirmąkart panaudojo tuomet naujo instrumento čelestos stebuklingai švelnų, krištolo skaidrumo tembrą, kurį stengsis perteikti choras „Bel Canto“.

Koncerte skambės ir gražiausios, visada jaudinančios pasaulio tautų tradicinės giesmės, Kalėdų klasikos perlai: „Noël Nouvelet“, „Away in a Manger“, „The First Noel“, „Adeste Fideles“, kt.; taip pat šiuolaikinių Kalėdų simboliu tapusios spiričiuelių bei populiariosios muzikos kompozicijos: „Mary Had a Baby“, „Jesus, Oh, What a Wonderful Child“, „What Child is This“, „Winter Wonderland“, „Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!“ ir kt. Kai kuriuos kūrinius choras pirmą kartą atliks su kylančia Lietuvos klasikinės muzikos žvaigžde soliste Lina Dambrauskaite, talentingu vokalistu Jurgiu Brūzga bei džiazo virtuozu Artūru Anusausku.

Pasak choro meno vadovo ir vyriausiojo dirigento Artūro Dambrausko, „Bel Canto“ Kalėdinio koncerto klausytojai turės galimybę išgirsti senųjų giesmių melodijas (kai kurios jų skaičiuoja jau daugiau nei penkis šimtus metų), papuoštas ir praturtintas gražiausiomis ir ryškiausiomis B. Chilcott, M. McGlynn ir kitų šiuolaikinių autorių aranžuotėmis, taip pat efektingomis aranžuotėmis atnaujintas spiričuelio ir gospel kompozicijas.

„Choras savo specialiuose koncertuose siekia ne tik pristatyti intelektualią, kokybišką muziką, bet ir stengiasi sukurti šiltą, jaukią bei elegantišką atmosferą. Todėl ir choro Kalėdiniame koncerte šventines melodijas papildys choro draugų ir rėmėjų išpuošta bei specialiai apšviesta Šv. Kotrynos bažnyčios salė, o ją užpildys Kalėdinės arbatos aromatas.

„Bel Canto“ choristai nuoširdžiai stengiasi, kad kuo daugiau žmonių atrastų, pamatytų ir įsitikintų chorinės muzikos grožiu, galia ir įtaiga. Jie tai žino, nes patyrė, todėl nori, kad tai atrastų kuo daugiau žmonių. Didžiuojamės, kad mūsų choro specialūs pasirodymai tampa anšlaginiais, sukuria ypatingą atmosferą ir pridėtinę vertę mūsų Mecenatams“,- teigia choro vadovas Artūras Dambrauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)