„Bajaderės“ spektaklius palydės Martyno Staškaus diriguojamas Pietų Vestfalijos filharmonijos orkestras („Philharmonie Südwestfalen Landesorchester Nordrhein Westfalen“).

„Graikas Zorba“ bus šokamas pagal fonogramą. „Bajaderėje“ paprastai šoka ir Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Baleto skyriaus moksleiviai, tad porą savaičių prieš gastroles į Boną jau iškeliavo LNOBT baleto repetitorė Jolanta Davolytė, kuri repetavo su Vadimo Bondaro baleto mokyklos moksleiviais, dalyvaujančiais LNOBT spektaklyje.

Lietuvos baleto gastrolėse Vokietijoje planuojami rodyti spektakliai – dalis visą sezoną Bonos teatre vykstančio baleto festivalio „Highlights des Internationalen Tanzes“. Į jį pakviesta ne viena pasaulyje pripažinta baleto trupė – Niujorko Billo T. Jones’o ir Arnie Zane šokio trupė (Bill T. Jones/Arnie Zane Dance Company, New York), ispanų Gelaberto Azzopardi baletas (Gelabert Azzopardi Cia. De Danza), Tero Saarineno trupė iš Suomijos, prancūzų „Blanca li dance company“ iš Paryžiaus, Rusijos nacionalinis baletas, Brno nacionalinis baletas (Čekija), „Grupo Corpo“ iš Brazilijos, „Helsinki Dance Company“ (Suomija), taip pat trupės iš Vokietijos – „Gauthier Dance“, „Ballett am Rhein“ (Diuseldorfas/Štutgartas), ir kt.

„Bajaderė“ ir „Graikas Zorba “ – vieni populiariausių baleto spektaklių LNOBT, tikimasi, kad ir Vokietijos publikai jie bus įdomūs. Juolab, kad į gastroles vyksta geriausi Lietuvos baleto solistai – Miki Hamanaka, Aurimas Paulauskas, Anastasija Čumakova, Romas Ceizaris, Olga Konošenko, Igoris Zaripovas, Inga Cibulskytė, Andrius Žužžalkinas ir kiti artistai.

Į spektaklius kviečiamas ir J. E. Lietuvos Respublikos Ambasadorius Vokietijoje Mindaugas Butkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją