Seną, tūkstantį kartų girdėtą Šarlio Pero pasaką „Raudonkepuraitė“ lėlių teatro scenoje drauge su kūrybine komanda ėmėsi interpretuoti gerai žinoma lėlių teatro režisierė Gintarė Radvilavičiūtė - viena įdomiausių Lietuvos lėlių teatro menininkių, išsiskirianti savitu meniniu braižu, režisūrinių sprendimų autentiškumu, atida sceninei dramaturgijai, polinkiu eksperimentuoti, kurti naujas teatrinės raiškos formules.

Šįkart žiūrovų laukia veltos pirštininės lėlės, veltinio minkštumo muzika ir elegantiškai „suveltas“ siužetas, į „Raudonkepuraitės“ istorijos šerdį vedantis kitu taku.

„Kaip kiekvienas režisierius suaugusiųjų auditorijai svajoja pastatyti „Hamletą“, taip vaikų teatre kiekvienas režisierius svajoja pagvildenti „Raudonkepuraitės“ temą,“ – mintimis dalijasi spektaklio režisierė. – „Ši medžiaga yra tapusi klasika, o ten - klodų klodai... Šįkart norėjosi paliesti patyčių temą: ką daryti, kai nebežinai, kas tu esi - nei vilkas, nei ne vilkas; vegetaras, albinosas ir dar su aštriais dantimis...“

Spektaklio kūrėjai tvirtina pernelyg nenutolę nuo pasakos originalo, tiesiog į ją pasižiūrėję kitu kampu – iš vilko pozicijos: kodėl vilkas Albinas praryja Raudonkepuraitę ir senelę? kas verčia jį taip elgtis? ką reiškia būti kitokiu?.. Aplinkinių patyčios skatina nepasiduoti, kovoti pasirinktomis ar primestomis kovos formomis, dažnai tik prajuokinančiomis aplinkinius arba dar blogiau – užtraukiančiomis jų rūstybę. Iš čia ir savotiškas spektaklio moralas: „Kiekviename mažiausiame padarėlyje snaudžia žvėris, galintis bet kada prabusti...Ypač jei pasimaišo meilė...“

Šiltas, ryškus, „vilnonis“, dinamiškas, kupinas intrigų, peripetijų, dramatizmo spektaklis kviečia žiūrovus nuo 3 m., bet maloniai laukiami visi, norintys pasmalsauti, gerai praleisti laiką, kartu su vilku Albinu paklaidžioti miško labirintais.

Spektaklį režisavo Gintarė Radvilavičiūtė, siužetinius vingius narpliojo Mindaugas Valiukas, spalvingas, šiltas lėles spektakliui vėlė Viktorija Dambrauskaitė, muzikinį spektaklio rūbą „vėlė“ Donatas Bielkauskas-Donis, lėles kalbina „šimtabalsės“ aktorės Renata Kutaitė ir Karolina Jurkštaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją