Kalėdiniuose koncertuose dalyvaus visa plejada geriausių Lietuvos solistų – Asmik Grigorian, Lilija Gubaidulina, Egidijus Bavikinas, Ieva Prudnikovaitė – Pitrėnė, Raminta Vaicekauskaitė, Donatas Montvydas, Kristina Zmailaitė, Edmundas Seilius, Merūnas Vitulskis, speciali projekto viešnia - žavinga ir nepakartojama miuziklų dievaitė Lana Gordon (JAV).

Ypatingo iškilmingumo renginiams suteiks Kauno miesto simfoninis orkestras, kuriam diriguos maestro Martynas Staškus. Taip pat dalyvaus LRT grupė, vadovaujama Dainiaus Pulausko.

Lana Gordon (JAV) per beveik dvidešimt savo karjeros metų pelnė publikos pripažinimą ir meilę įvairiose pasaulio šalyse. 1997 m. dainininkė debiutavo Niujorko Brodvėjaus teatre miuzikle „Liūtas Karalius“, antrasis jos vaidmuo ne mažiau garsiame miuzikle „Jėzus Kristus Superžvaigždė“ taip pat sulaukė geriausių atsiliepimų ne tik iš gerbėjų, bet ir iš muzikos kritikų. Nuo 2003 m. Lana Gordon prestižinių salių scenose kuria jausmingą Anitos vaidmenį L.Bernsteino miuzikle „West Side Story“, o nuo 2006 m. įsikūnija į lemtingos Karmen vaidmenį Lotynų muzikos pop operoje „Carmen Cubana“. Atlikėjos solinius koncertus ir pasirodymus televizijoje stebėjo daugiau kaip 73 milijonai klausytojų Amerikoje, Europoje bei Azijos šalyse.

Kauno miesto simfoninis orkestras

Orkestro, savo veiklą pradėjusio 2005 m., repertuaro pagrindas – klasikinė ir romantinė muzika, o patirties ir jaunatviško veržlumo dermė – viena patraukliausių naujojo kolektyvo savybių. Orkestro vyriausiasis dirigentas – Modestas Pitrėnas.

Per palyginus trumpą gyvavimo laiką, orkestras išties nuveikė labai daug – jį mėgsta ir su juo noriai bendradarbiauja garsūs Lietuvos menininkai (Petras Geniušas, Vilhelmas Čepinskis, Virgilijus Noreika, Irena Milkevičiūtė, Edgaras Montvidas, Liora Grodnikaitė ir kiti). Kauno simfoninio orkestro bičiuliais tapo ir daug užsienio atlikėjų, tokių kaip Davidas Geringas, Vardas Mamikonian, Nancy Boone, Phillipe Giusiano ir kiti. Kolektyvas taip pat aktyviai dalyvauja tarptautiniuose festivaliuose, tokiuose kaip Pažaislio, Kaunas Jazz, Jaunųjų atlikėjų, šiuolaikinės muzikos „Iš arti” ir kituose.

Kauno simfoninis orkestras į savo biografiją įsirašė nemažai įsimintinų ne tik klasikinės, bet ir pramoginės muzikos koncertų. Orkestrui teko garbė groti su pasaulinėmis legendinėmis grupėmis ir atlikėjais, tokiais kaip Dmitri Hvorostovsky, Chris Norman, Bonnie Tyler, „The Scorpions“, „Smokie”, „Electric Light Orchestra“, kurios ne kartą yra grojusios su pasaulyje pripažintais Londono, Vienos, Berlyno simfoniniais orkestrais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)