Į parodos atidarymą atskrido svečiai iš viso pasaulio

Garsus Londono architektas Paul Anthony Campbell, JAV psichoterapeutas, gelbėjęs apdegusias rugsėjo vienuoliktosios aukas, energetikos specialistas, Niujorko avangardo muzikos žvaigždė, dizaineriai ir modeliai, politikai ir verslininkai iš įvairių pasaulio šalių atvyko į Vilnių pamatyti lietuvio Ray Bartkaus tapybos ir instaliacijų parodos.

Nuo Juozo Statkevičiaus iki Jogailos Morkūno

Šio lietuviškojo meno pasaulio įvykio neaplenkė ir šou pasaulio atstovai – Juozas Statkevičius, Seržas Gandžiumianas, Jogaila Morkūnas, Julija Janus, Jolanta Talaikytė, Vilniaus savivaldybės meras Artūras Zuokas, Živilė Vaškytė. Pirmą kartą po duktės žūties viešame renginyje pasirodė architektas, "Anties" vokalistas Algirdas Kaušpėdas.

Kad įvykis – neeilinis – buvo galima suprasti iš raudonojo kilimo ir galybės padavėjų, kurie gėrimais vaišino vos įžengus į VDA. Pasibaigus oficialiajai parodos atidarymo daliai, svečiai vaišinti elegantiškais užkandžiais.

R.Bartkus jau du dešimtmečius gyvena ir kuria Niujorke, tačiau savo tapybos pasaulinę premjerą nusprendė surengti Vilniuje, kuriame jis gimė ir pradėjo kūrybos kelią. „Likimo dovana, kad mano penkiolika metų brandintų darbų premjera įvyks Vilniuje, o į ją atskrenda draugai iš Japonijos, Kinijos, JAV, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, Šveicarijos, Ukrainos ir daugelio kitų šalių“, - prieš įvykį pasidžiaugė parodą gimtinėje surengęs menininkas.

DELFI galerijoje - renginio akimirkos.

Parodos atidarymo metu pristatytas unikalus parodos katalogas. Dailininkės S.Chlebinskaitės sukurtas neįprastos formos Ray Bartkaus darbų katalogą kolekcininkai pradėjo „medžioti“ dar spaustuvėje, nes jis išleistas tik dviejų šimtų dvylikos numeruotų egzempliorių tiražu.
Parodoje pirmą kartą eksponuojami Ray Bartkaus tapybos darbai. Iš pirmo žvilgsnio didžiulės drobės atrodė lyg nuotraukos – taip realistiškai amerikietiškų leidinių iliustratorius atvaizdavo žmones ar atskiras jų kūno dalis.

Vilniečiai ir sostinės svečiai įspūdingą parodą „Tapybos pabaiga“ VDA Ekspozicijų salėse „Titanikas“ (Maironio 3, Vilnius) galės pamatyti iki gruodžio 1 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)