Šį spektaklį inspiravo britų dramaturgės Saros Kane pjesė „Crave”. Tai priešpaskutinis autorės kūrinys prieš savižudybę, o kartu ir pirmasis, kurį pagaliau pripažino kritikai, iki tol pliekę jauną autorę už „pasibaisėtinas nešvankybių orgijas“.

„Geismo“ kūrybinė komanda – tai žymiausių Lietuvos režisierių Jono Vaitkaus, Gintaro Varno ir Eimunto Nekrošiaus mokiniai: aktoriai Adelė Teresiūtė, Gabrielė Malinauskaitė, Martynas Vaidotas, Dovydas Stončius ir muziką kūręs Paulius Markevičius.

„Po spektaklio žiūrovai būna sužavėti arba pasipiktinę. Mes tuo džiaugiamės – vadinasi, abejingų tiesiog nelieka“, – sako kūrėjai. Ir iš karto pataria tiems, kurie spektaklio dar nematė: „Geisme“ nereikia ieškoti vientisos istorijos. Būkite atviri teksto srautui, priimkite jį lydinčią muziką, veikėjų charakterių interpretacijas. Tada tikrai patirsite emocijų pliūpsnį. Pažvelgsite į geismo valdomą savo pačių pusę.“

Keturi jauni aktoriai – tai keturi veikėjai, pasiklydę tarp savųjų ego, kompleksų, baimių, praeities šešėlių ir klaidų, ieškantys meilės ir vienas kito. Tačiau ar tikrai geismas įkalina ir sunaikina, o meilė išlaisvina? Kas visgi yra žmogus be meilės? O jei meilė dingsta arba jos nėra? Asmeniniai troškimai, egoistinių poreikių tenkinimas tampa pirmyn vedančiu varikliu, siekiant kito žmogaus. Veikėjų pokalbiai, patirtys, sceninis laikas ir vieta susipina į poetišką liūdesio, nevilties ir fantazijų harmoniją.

Žinomų režisierių mokiniai, nusprendę savarankiškai žengti į sceną, pripažįsta, kad tai nebuvo lengvas kelias. Prasidėjus pirmosioms repeticijoms, buvo labai juntami mokyklų skirtumai, skyrėsi net požiūris į darbą. „Nuo pat pradžių žinojome, kad tai bus penkių žmonių kūrybinis procesas, tad reikėjo bandymų, klaidų, paieškų – laboratorinio darbo. Taip radome priimtiniausią išraiškos būdą. Ar priimtiniausią žiūrovui? Tiesiog reikia pamatyti“, – teigia kūrėjų komanda.

Spektaklis „Geismas“ – lapkričio 20 ir 25 dienomis „Meno forte“, Bernardinų g. 8/8, Vilnius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)