Lapkričio 4 dieną 16 val. muzikos ir judesio improvizaciją galės pamatyti Ukmergės publika, susirinkusi į Kamerinių teatrų ir performansų festivalį „Camera Obscura“. Renginys dovanojamas žiūrovams nemokamai.

Šis spektaklis prasidėjo nuo pirmą kartą LMTA istorijoje įvykusio džiazo ir šokio katedrų bendradarbiavimo. Sumanymas vienyti džiazą ir judesį seniai domino spektaklio režisierę, choreografę Airą Naginevičiūtę. Prasidėjusi kaip eksperimentas, gyva šokio ir muzikos improvizacija virto spektakliu „Bėgių kuždesiai“, paremtu dialogu tarp džiazo muzikantų ir šokėjų pokario tema. Spektaklio muzikos režisieriai – Vytis Nivinskas ir Vladas Dieninis.

Pasak Airos Naginevičiūtės, šiame vyksme atsiskleidžia skirtingi personažai, o jų pokalbiuose telpa visos karo ir pokario metu patirtos žmonių emocijos ir būsenos - nerimas, baimė, begalinis atsidavimas, ryžtas, nesusikalbėjimas, viltis, tikėjimas, skaudūs ir netikėti atsisveikinimai, jėgų teikiantys prisiminimai.

„Atlikėjų personažai dantytomis, vientisomis, raižytomis muzikinėmis ir choreografinėmis linijomis perteikia savas mintis ir jausmus. Šie susivienija ir aprėpia laikotarpį, ištirpstantį begalybėje, nes, anot Williamo Thackaray, „karas apmokestina visus: iš vyrų paima kraują, iš moterų ašaras“. Niekada nevėlu kalbėti apie karo padarytą žalą, suniokotus gyvenimus“, - apie spektaklį pasakojo Aira Naginevičiūtė. „Nebandome išspręsti globalių problemų, pagrindinė spektaklio ašis – žmogiškumas „čia ir dabar“, - pridūrė režisierė.

Lapkričio 4 d. Ukmergės kultūros centre vyksiančiame spektaklyje šoks Agnietė Lisičkinaitė, Marija Baranauskaitė, Greta Grinevičiūtė, Sigita Juraškaitė, Justina Miškauskaitė, Andrius Gaučas. Dialogą su šokėjais palaikys Kristijonas Doveika (trimitas), Simonas Šipavičius (saksofonas), Donatas Bielunskis (bosinė gitara), Adas Gecevičius (mušamieji), Vladas Dieninis (mušamieji), Vytis Nivinskas (kontrabosas).

„Camera Obscura“ – kamerinių teatrų ir performansų festivalis. Prieš 12 metų sumanytas kaip mažų formų teatrų ir spektaklių šventė, festivalis evoliucionavo į neįprastų formų spektaklių (dažnai – judesio ir muzikos) bei performansų vyksmą. 2012 metais festivalis CAMERA OBSCURA vyksta jau 12-ąjį kartą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)