Dvidešimt šešerius metus gyvuojantis kvartetas yra vadinamas Sankt Peterburgo vizitine kortele, gretinamas su Ermitažu, Marijos teatru ir Rusų muziejumi.

Viešosios įstaigos „Ambra Vox“ vadovė bei koncertų Užutrakio dvare organizatorė Rūta Banevičienė pasakojo, kad tai, ką ji išgirdo viename iš „Terem“ koncertų, viršijo bet kokius lūkesčius: „Tiesą pasakius, į koncertą ėjau su tam tikra abejone – ar gali šie instrumentai „užpildyti“ koncertų salę, kaip įmanoma jais atlikti ne vien liaudies melodijas. Buvau sužavėta, o kartu ir labai nustebus. Juk Lietuvoje balalaika nėra populiarus instrumentas, tad prieš koncertą įsivaizduoti jos galimybes buvo sunkoka“, - įspūdžiais dalijosi R. Banevičienė.

Pasak R. Banevičienės, šio kvarteto sėkmės priežastis yra ta, kad jie – išskirtinai virtuoziški muzikai bei talentingi, užvaldantys dėmesį scenos meistrai, kurių klausomasi nuo pirmos iki paskutinės natos. Ji pridūrė, kad „Terem“ ketvertas klausytojams perduoda galingą emocinį užtaisą. „Aš juos drąsiai galėčiau pavadinti gyvos ir autentiškos sielos ambasadoriais. Kaip, beje, ir visus didžiuosius menininkus“, - teigė p. Banevičienė.

Maestro Gintaras Rinkevičius, ne kartą drauge koncertavęs su „Terem“ kvartetu, taip pat negailėjo gerų žodžių kone visą pasaulį su koncertine programa apkeliavusiems muzikantams: „Terem“ kvarteto repertuare yra tokių aranžuočių, kurios yra kartu ir nuotaikingos, ir profesionalios. Jų muzika yra gan sudėtinga ir jiems akomponuoti nėra paprasta, nes kvarteto interpretacija labai laisva ir itin virtuoziška“, - sakė Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas.

„Terem“ kvartetas į Lietuvą šiais metais atvyksta su nauja programa. Ankstesniais metais lietuvių publiką stebinusi originaliomis transkripcijomis ir paradoksaliomis fantazijomis Bacho, Mocarto, Rosinio, Bizė, Rimskio-Korsakovo, Čaikovskio, Ščedrino, Piacolos (Piazzolla), Rotos ir kitų kompozitorių kūrinių temomis, šįkart simpatijas bandys pelnyti atlikdama kūrinius iš vyresniajai kartai gerai žinomų, jaunystę primenančių kino filmų „Nesugaunamieji keršytojai“, „Sanikovo žemė“, „Nepaprastas stebuklas“, „Soliaris“, „Septyniolika pavasario akimirkų“, „Amarkordas“, „Aštuoni su puse“, „Vyras ir moteris“, „Misija neįmanoma“ ir daugelio kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją