Šiuo metu baigiamas dažyti senojo teatro pastato fasadas - jis turėtų nustebinti spalvomis. "Netikėtai buvo atrastas senas raudonų plytų mūras. Buvo priimtas sprendimas jas atkurti, kad teatras įgautų pirminį prieš keletą šimtmečių buvusį vaizdą", - pasakojo LTV "Panoramai" įmonės "Pamario restauratorius" vadovas Aldas Kliukas.

Per dvejus metus statybininkai atstatė nugriautas teatro sienas, uždengė stogą, tačiau svarbiausia - pavyko pakloti naujus tvirtus pamatus, kad pastatas nesmegtų į Danės senvagės gruntą.

Atverti duris Klaipėdos dramos teatras turėtų 2014 metų pavasarį, tačiau specialistai tuo abejoja. Darbams dar trūksta apie 20 mln. litų. Kitais metais numatyta skirti vos ketvirtadalį reikiamos sumos.

"Laikas yra negailestingas aktoriams, kurie dirbo teatre. Manau, kad valstybė turėtų atsižvelgti į tai ir priimti tokį sprendimą, kad įsipareigojimas iki 2014 metų pabaigti teatrą turėtų būti įvykdytas", - kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Jei rekonstrukcija užsitęstų, svarstoma galimybė sutvarkyti mažąją teatro salę taip, kad joje galėtų repetuoti aktoriai, kol per penkerius metus bus sumontuota brangi scenos įranga. Teatro vidaus įrangai planuojama dar per 30 mln. litų.

Avarinės būklės Klaipėdos dramos teatras uždarytas 2007-aisiais, o jo spektakliai rodomi uostamiesčio Žvejų rūmuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją